BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

NATO komutanı: Rusya ile çatışma yaşanması halinde...

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove, Rusya'yı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Philip Breedlove, İttifak'a üye ülkelerin Rusya ile çatışmaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove, ABD ve NATO'daki müttefiklerinin Avrupa kıtasında Rusya ile savaş ihtimaline karşı önlem aldığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Breedlove, "İttifak'a üye tüm ülkeler, Rusya ile çatışma yaşanması halinde hazırlıklı olmak için birliklerinin teyakkuz seviyesini artırıyor" ifadelerini kullandı. Breedlove, söz konusu önlemlerin özellikle Washington'un Avrupa'da ABD birliklerini artırma, tatbikat yapma ve silah sayısını artırma inisiyatifi çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Rusya'da ilginç Türkiye anketi! Rusların yüzde 78'i...

'AB, RUSYA VE IŞİD TEHDİDİ ALTINDA

Bugün Avrupa'nın 'iki taraftan' tehlike altında olduğunu da kaydeden Breedlove, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AB'yi doğudan 'yeniden dirilen saldırgan Rusya', güneyden ise eylemleriyle AB'de sığınmacı krizine yol açan IŞİD tehdit ediyor. Rusya'nın Suriye krizine müdahil olması, durumu daha da kötüye götürdü. Sadece Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yardım eden Rusya, IŞİD ile mücadele konusunda ise çok fazla şey yapmıyor."

GEREKİRSE RUSYA'YA SALDIRIRIZ

Geçen hafta ABD Temsilciler Meclisi'nde konuşan Breedlove, ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) ve NATO'nun Rusya ile savaşmaya hazır olduğunu belirterek, "Gerekirse saldırırız ve galip geliriz" demişti.