BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da operasyon gözaltına alınanlardan 36'sı...

İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi.

OPERASYONDAN ÇARPICI KARELER

Helikopter destekli ve çevre illerden gelen polislerle birlikte yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisi Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyona katıldı.

gözalti.20150724113259.jpg

36'SI YABANCI UYRUKLU

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

arama.jpg

ÇATIŞMAYA GİREN DHKP-C'Lİ KADIN ÜYE ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü. Çatışmada hayatını kaybeden şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlendi. Yetkililer, Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

operasyon.20150724113350.jpg

İZMİR'DE IŞİD VE PARALEL YAPI OPERASYONU

Bahri KARATAŞ-Hakan GÜNGÖRDÜ/ İZMİR, (DHA) İZMİR Emniyet Müdürlüğü, kentte sabaha karşı PKK ve 'Paralel Yapı'ya yönelik iki operasyon başlattı. PKK'lı olduğu öne sürülen 6, Parelel Yapı'ya finans sağladığı belirtilen 18 kişi gözaltına alındı.
Sabaha karşı düğmeye basılan operasyonda daha önceden belirlenen adreslere giden polisler PKK'lı olduğu öne sürülen 6 kişiyi gözaltına aldı. PKK'ya yönelik operasyonun devam edeceği öğrenildi.

kadin.20150724113707.jpg

PARALEL SUÇLAMASIYLA 18 KİŞİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Paralel Yapı'ya yönelik operasyonunda da finansal destek sağladığı bildirilen 18 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Operasyon sabah başladı ve devam ediyor. 6 PKK'lı, Paralel Yapı'ya finans sağlayan 18 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar devam ediyor. IŞİD'e yönelik en kapsamlı operasyonu İzmir'de daha önce yapmıştık ve 9 kişi tutuklanmıştı" dedi.

İzmir'de polisin 'paralel yapı'ya yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 22 kişiye çıktı. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın (Aktif Eğitim Sen) avukatı İbrahim Çankaya konuyla ilgili, Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu Çankaya Semti'ndeki İzmir Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünde açıklama yaptı. Operasyonun terör suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla yapıldığını belirten Çankaya, İzmir'in Konak, Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Gözaltına alınanlardan 5'inin öğretmen ve kendi müvekkilleri, diğerlerinin büyük bölümünün esnaf olduğunu dile getiren avukat Çankaya, bunun bir algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Çankaya, yeterli delil olmamasına rağmen gözaltı yapıldığını, aralarından bir öğretmenin daha önce de aynı suçlamayla gözaltına alındığını, gözaltındakilerin örgüte finans desteği sağlamak ve üye olmakla suçlandıklarını belirtti.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 7 OLDU

İzmir'de aynı zamanda terör örgütü PKK'ya yönelik olarak da bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasında tutulan zanlılar arasında, HDP İzmir İl Yönetisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu öğrenildi. Birinin adı İ.Ç. olan diğer zanlıların ise üniversite öğrencileri oldukları belirtildi.

EŞİNİN İLAÇLARINI GETİRDİ

İzmir'de 'paralel yapı'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan birinin Buca İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen M.B. olduğu ortaya çıktı. 4 çocuk babası M.B.'nin eşi Ayşe B., "Sabah saat 06.00'da gazete almaya dışarı çıktı. Polisler kapıda bekliyormuş. İçeri geldi, 'Beni gözaltına alacaklarmış' dedi, sonra götürdüler. Kendisi 33 yıldır devlet memuru. Bugüne kadar yanlış bir davranışı olmadı, kimseyi üzmedi, incitmedi. Çocuklarımdan ikisi devlet memuru. Biri polis. Kastamonu'da görevli. Eşimin herhangi bir örgütle ilişkisi yok. Buraya ilaçlarını getirdim. İzin verirlerse kendisine ulaştıracağım" dedi. Öğretmen M.B.'nin kardeşi Birsen Tokgöz de "Çok üzgünüm, haksız yere gözaltına alındı" dedi.

BURSA'DA YDG-H OPERASYONU

BURSA, (DHA) BURSA'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ne üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi gözaltna alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.