BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  DÜNYA

Mursi'yi yemekte zehirlediler mi?

Mursi'nin hapishanede kendisine verilen yemeklerden zehirlenmiş olma ihtimali nedeniyle uluslararası soruşturma yapılması istendi.

Abone ol

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hapishanede kendisine verilen yemeklerden zehirlenmiş olma ihtimali nedeniyle uluslararası soruşturma yapılması gerektiği belirtildi.

Mısır'da feshedilen meclis üyelerinin ülke dışında kurduğu "Meşru Parlamento" tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Mursi'nin sağlık durumu ve mahkemeye katılmamasına ilişkin Mısır rejiminin yaptığı çelişkili açıklama derin endişe uyandırdı. Mahkeme üyeleri Mursi'nin yaşamından sorumludur" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumun sorumluluklarını üstlenerek, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye yönelik rejimin tacizlerinin önlemesi çağrısı yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Mursi'nin Kasr el-Ayni Hastanesi'ne nakledilmesini ve doktorların rahatsızlığın sebepleri ve hapishanede kendisine verilen yemeklerden zehirlenip zehirlenmediği hakkında bağımsız bir rapor yazılmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra rahatsızlanmasına yol açan etkenlerin öğrenilmesi için avukatı ve ailesinin Mursi'yi derhal ziyaret etmesinin temin edilmesini talep ediyoruz"