BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS tercih sonuçları 2015 ÖSYM son uyarı

LYS tercih sonuçları açıklandı. LYS 2015 tercih sonuçları ve üniversite yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşılıyor. ÖSYM'den ise son bir uyarı var.

Abone ol

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı belli oldu. ÖSYM LYS tercih sonuçlarını dün gece açıkladı.

LYS tercih sonuçları ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr'den erişime açıldı. 

LYS TERCİH SONUÇLARI ÖSYM'DEN UYARI

LYS tercih sonuçlarının açıkladığı sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlara ulaşamayan adaylar için ÖSYM'den uyarı geldi. ÖSYM TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'yle sisteme giremeyen adaylar için ek bir pencereyi devreye soktu.

Adayların dikkatine! yazılı bölümün ekran görüntüsü aşağıdaki gibi.


lys tercih sonuçları 2015 ÖSYM uyarı sonuçlara ulaşamıyorsanız.jpg 
LYS TERCİH SONUÇLARINA NASIL ULAŞILACAK?


ÖSYM'nin resmi duyuruyu yapmasının ardından, sonuc.osym.gov.tr adresine girerek tercih sonuçlarına ulaşabilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yerleştirme sonuçlarını ile öğrenebilecek. LYS tercihlerini yapan adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden işlemleri takip edebilecek.

lys tercih sonuçları açıklandı.jpg

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

lys 2015 tercih sonuçları üniversite yerleştirmeleri ösym açıklama.jpg
ÖĞRENCİLER E-KAYIT DA YAPTIRABİLECEK

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.