BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da beş bin polisle operasyon

İstanbul'da polisin IŞİD ve PKK'ya yönelik dev bir operasyon başlattığı bildiriliyor. Beş bin polis memurunun katıldığı operasyona helikopterler de destek veriyor. Bağcılar'da çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

İstanbul'da polisin ağırlıklı olarak IŞİD ve PKK'ya yönelik dev bir operasyon başlattığı bildiriliyor. Beş bin polis memurunun katıldığı operasyona helikopterler de destek veriyor.

Anadolu Ajansı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlediğini duyurdu.

Ajansa göre operasyonda 2.000 Çevik Kuvvet polisi görev yapıyor.

Operasyon için Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri geldiği haber veriliyor.

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

'Bağcılar'da bir kişi öldü'

Operasyon sırasında Bağcılar'da bir adreste çıkan çatışmada bir kişinin öldürüldüğü belirtildi. Hürriyet gazetesi, söz konusu kişinin G.Ö adlı bir DHKP-C mensubu olduğunu duyurdu.