BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN

İstanbulda eş değiştirme partisi

Türkiye'de eş değiştirme partileri oluyor mu? Harbiye'de böyle bir partiye katılan yazar gördüklerini köşesinde yazdı.

Abone ol

Batı toplumlarında eş değiştirme (swinger) partilerinin yaygın olduğu bilinir. Peki Türkiye'de durum nasıl? Bir süre önce bir swinger Türk çiftinin sözleri medyaya yansımıştı. Çifte göre ülkemizde birbirini tanıyan 1600 çift var.

İşte merak edilen soruyu araştıran Hürriyet'in Kelebek eki yazarı Onur Baştürk İstanbul’un göbeğinde swinger partisini buldu. Harbiye'deki eş değiştirme partisine katılan yazar burada izlenimlerini yazdı:

"Çoğunluğu iyi giyimli, kadınlarda sırt ve göğüs dekoltesi favori, yaş ortalaması 30 ve yukarısı.  Sahnenin ortasında ise dev bir yatak! İşte biri kadın diğeri erkek iki dansçı, bu yatağın üzerinde, yanında - yöresinde şovlarını yapmaya başladı. Şov erotikti ama öyle aman aman değildi, bir benzerini geçen sezon Blackk’te görmüştüm mesela. "

Ama bu şov, o ana dek kasılan Türk swinger’ları aniden harekete geçirdi. Herkes dans etmeye başladı. "Trencilik" oynayanlar oldu, filan.
Sosyalleşme had safhaya ulaşmıştı ki, ben bir "izlenimci" olarak yeniden sıkıldım. Çünkü fark ettim ki, burada herkes birbirini bir şekilde tanıyor! "Kabile" ruhu had safhada...  İzlenimcilik de bir yere kadar deyip gecenin bir saati partiyi terk ettim. "

Türk çiftlerin kamuya açık alanda seviştiklerini belirten yazar bir adım ötesini sordu:

"Bunun bir adım ötesi, tıpkı yurtdışında olduğu gibi, sadece swinger’lara özel bir kulübün açılması olabilir mi? "