BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  POLİTİKA

ABde her saat gelişme olabilir

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB'nin 15 Aralık'taki zirvesi ile ilgili temkinli konuştu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB'nin 15 Aralık'taki Liderler Zirvesinin sonucuyla ilgili şimdiden tahminde bulunulamayacağını vurgularken, "AB'de her saat bir gelişme olabilir" dedi.

Babacan, AB turu çerçevesinde bulunduğu Slovakya'nın başkenti Bratislava'da Slovak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AB Komisyonunun Türkiye'nin bazı müzakere başlıklarının askıya alınması tavsiyesine ilişkin, Slovak gazetecilerin "AB Liderler Zirvesinden nasıl bir sonuç beklenildiğine" ilişkin sorularını yanıtlayan Babacan, her geçen gün, hatta her geçen saat bir gelişme yaşandığını belirterek, "15 Aralık'taki Liderler Zirvesine kadar, AB'de her saat bir gelişme olabilir. Liderler Zirvesinin sonucuyla ilgili, şimdiden bir tahminde bulunmak yanlış olur" dedi.

Bir gazetecinin, Almanya Başbakanı Angela Merker'in Türkiye'ye 18 aylık bir süre tanınmasına ilişkin görüşü konusundaki değerlendirmesini sorması üzerine Babacan, bu konuda AB içinde farklı görüşler olduğunu, AB Komisyonunun da bu görüşe olumlu bakmadığını ifade etti.

Babacan, "Asıl konu Kıbrıs sorununu çözmek mi, yoksa bu sorunu bahane olarak gösterip, Türkiye'nin müzakerece sürecini yavaşlatmak mıdır" şeklinde konuştu.

Ali Babacan, Türkiye'nin resmi tutumunu Liderler zirvesinin ardından belirleneceğini de vurguladı.