BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da 5 katlı bina çöktü! 1 kişi öldü!

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'nde 5 katlı bir binanın yıkım çalışması sürerken, büyük bir gürültüyle çökme oldu. Bir kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

İstanbul'da facia geliyorum dedi! Bahçelievler'de hiçbir önlem alınmadan yapılan yıkım çalışması bir kişinin ölümüne neden oldu. Binadaki çökme nedeniyle, molozların altında kalan kepçi operatörü Vezir Işık kurtarılamazken, operatör uzun süre enkazdan çıkarılamadı.

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi, Misket Sokak'ta dün akşam saatlerinde 5 katlı bir binanın yıkım çalışması sürerken, büyük bir gürültüyle çökme oldu. Bu sırada, çalışmayı yürüten kepçe operatörü Vezir Işık (45), kopan beton blokların operatör kabinine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu operatörü sıkıştığı yerden çıkardı. Ancak sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Vezir Işık'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Işık'ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

istanbul-bina2.jpg

“BURADA TEDBİR ALINMAMIŞTI"

Yıkımın gerekli önlemler alınmadan yapıldığını öne süren bir görgü tanığı, “Kepçe bu alttan girince, buradaki beton bloklar komple aşağı geldi. Orada bir çatırtı oldu. Çatırtı olduktan sonra da yıkım oldu. Burada tedbir alınmamıştı" diye konuştu.  

istanbul-bina-coktu.jpg 

KURTARMA ÇALIŞMALARI CEP TELEFONU KAMERASINDA

Öte yandan, kazadan önce ve sonra yaşananlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, 5 katlı binanın yıkım çalışmasını yürüten bir kepçe görünüyor. Kepçe kademeli olarak binanın beton bloklarına darbe vururak yıkım çalışması yapıyor. Kazanın hemen sonrasında kaydedilen görüntülerde ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin olay yerine geldiği ve kabinde sıkışan kepçe operatörünü kurtarmaya çalıştığı görülüyor.