BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,16
ALTIN 2.462,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Hatay'da olaylar çıktı

Hatay'daki gösterilerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölümü İstanbul ve Hatay'da düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Hatay'daki gösterilerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için yine sokaklar alev topuna döndü. İstanbul'daki gösterilerin adresi bu kez Taksim yerine Kadıköy oldu. Polis, AK Parti binasına yürümek isteyen göstericilere müdahale ederken Hatay'da ise polis göstericilere yine biber gazıyla müdahale etti.

Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplandı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Grup daha sonra AK Parti ilçe binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıtılan gup ara sokaklara kartı. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşlarda gazdan etkilendi. Polisin müdahalesi sürüyor.

kadikoy-protesto.jpg

BAZI GÖSTERİCİLER YARALANDI

Bu arada Kadıköy'deki polis müdahalesi sırasında bazı göstericiler yaralandı. Olaylar sonrası yaralanan göstericiler, oluşturulan revirlerde ilk yardım müdahalesi yapıldı. Twitter'dan yapılan duyurularda, göstericilerin ihtiyacı olan malzemeler sıralanırken çevredeki internet şifreleri ile nöbetci eczanelerin adresleri yayınlandı.

yarali.20130911231758.jpg 

GAZİ MAHALLESİ KARIŞTI

Bu arada gösteriler İstanbul'da Gazi Mahallesi'ne de sıçradı. Gazi Mahallesi'nde bazı gruplar sokaklara polis müdahalesine karşı barikat kurdu.

gazi.jpg

HATAY'DA YİNE OLAYLAR ÇIKTI
 
Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ndei ise Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan kalabalık grup, polisin 'dağılın’ uyarısına uymayınca, basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi.

Çevik kuvvetle cadde girişinde güvenlik önlemi alınarak grubun yürüyüşü engellendi. Emniyet güçleri, gruba yüşürüyüşün izinsiz yapıldığı ve dağılmaları için anons yaptı. Anonsa uymayan ve taş atan gruba TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı. Gaz bombası atılan kalabalık grup dağıtılmaya çalışılıyor.

GÖSTERİCİ DE SİLAH VAR UYARISI 
 
Polis telsizinden göstericilerin arasında, elinde av tüfeği bulunan kişiler olduğu anonsu geçildi. Bu ihbar üzerine polislerin zırhlı araçların arkasına geçmeleri konusunda anons yapıldı. Olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler de silah kullanılma ihtimali üzerine polis tarafından güvenli bir alana uzaklaştırıldı. 
 
MERSİN'DE 8 GÖZALTI 
 
Mersin'de de protesto gösterileri vardı. Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yanında toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatarak Barış Meydanı'na doğru yürümek istedi. Gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.