BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  POLİTİKA

İstanbul Süper Lig'e böyle çıkacak

Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul'u Süper Lig'e çıkaracak iki projeyi anlattı

Abone ol

Başbakan Erdoğan Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak çılgın Kanal İstanbul ile Taksim projelerinin İstanbul'u dünya şehirlerinin süper ligine çıkarmaya yeteceğini söyledi.

Florya'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Akvaryum'un açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin en iyi İstanbul'dan okunabileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''İstanbul hareketliyse, çalışıyorsa, üretiyorsa, gelişiyorsa Türkiye'de de işler iyi gidiyor demektir. İstanbul sıkıntılıysa, İstanbul dertliyse, Türkiye'de de işler kötü demektir. Bugüne kadar yapılanları bir kenara bırakıyorum. Sadece İstanbul için bundan sonra yapacaklarımızdan bir kaçını şöyle alt alta bir sıraladığımızda durum kendiliğinden ortaya çıkıyor.''

İstanbul'u 2023'e nasıl hazırladıklarını bir kez daha hatırlatmak istediğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal inşa edeceğiz. Biri Avrupa yakasında, bu kanalın Karadeniz kıyısında, diğeri ise Anadolu yakasında olmak üzere iki tane yeni şehir oluşturacağız. Bu şehirlerin oluşmasıyla birlikte artık İstanbul'un kentsel dönüşüm sorunu tümüyle çözülmüş olacak. Benim tüm İstanbullulardan, sorumluluk mevkinde olanlardan bir ricam var. İstanbul deprem tehdidi altında. Eğer bu deprem tehdidini görüyor, buna inanıyorsak bize yardımcı olacaksınız. O kaçak göçek, her an yıkıldı yıkılacak bu tür konutlarda oturanlara sesleniyorum ve diyorum ki 'Bu yaptığımız, yapacağımız konutlarla biz size davetiye çıkarıyoruz. O modern konutlarda gelin oturun' diyoruz. Oralarda oturmuyorsunuz. 'O zaman biz size şu an bulunduğunuz yerleri yıkıp oralarda yapacağımız konutlarda size yer verelim' diyoruz. Onu da istemiyorsunuz. O zaman iş başa düşecek, mecburen kamulaştırmaya gitmek suretiyle yıkmak zorunda kalacağız. Çünkü yarın milletçe ağlamaktansa bugün bu adımı atmak en hayırlısıdır diye düşünüyoruz. Zira biz vatandaşımızı üzmek istemeyiz. Ancak bize yardımcı olacaklar.''

GECEKONDUDA OTURMAK İSTANBULLULARA YAKIŞMIYOR

Erdoğan, İstanbul'un şanına yakışır bir şehir kurmak durumda olduklarını vurgulayarak, ''Bunun için hep birlikte seferber olacağız. Bunu beraber yapacağız. Gecekondularda oturmak benim milletime yakışmıyor. Deprem tehdidi altındaki bu konutlarda oturmak benim vatandaşıma yakışmıyor. Geç kaldık, artık bu adımı atmamız lazım. Onun için bunu atıyoruz ve iki adet Avrupa ve Asya yakasında olmak üzere yeni şehir inanıyorum bize çok büyük güç kazandıracak'' diye konuştu.

TAKSİM SİL BAŞTAN

Başbakan Erdoğan, biri Avrupa yakasında, diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki şehir hastanesi inşa edeceklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Taksim'i yeni baştan düzenliyoruz. Bütün trafiği yerin altına alıyoruz. Şu anda Taksim Parkı diye bize yutturulan yer, aslında geçmişte Topçu Kışlası idi. Şimdi o kışlayı biz bulduk çıkardık. Oraya o kışlayı yeniden inşa edeceğiz. Ancak tabii bir kışla olmayacak. Çok daha farklı hizmetler içeren orası bir mimari güzellikte eser olacak. Orada o tarihi eseri yıktılar. Kim? Bu CHP zihniyeti. Yıktı ve orayı Taksim Stadı yaptılar. Yıllarca orada maç edildi, futbol oynandı. Sonra 'Birilerinin gazabına geliriz' diye işte şu andaki malum İnönü Stadyumu'nu yaptılar. Geçmişte adı Dolmabahçe Stadyumu'ydu, sonra İnönü Stadyumu oldu. Bunu yaptılar ama biz tarihe ihanet etmeyeceğiz. Bunun için orayı süratle aslına dönüştürerek yapacağız ve tümünde de Taksim Meydanı'nda trafiği yer altına alıyoruz. Taksim Meydanı'nı İstiklal Caddesi ile kesintisiz birleştirip, bu bölgeyi bütünüyle yayalara tahsis ediyoruz.''

Böylece İstanbul'u dünya çapında bir şehir haline getirecek çok önemli bir merkez oluşturmuş olacaklarını ifade eden Erdoğan, ''Yaptığımız, yapmakta olduğumuz veya yapmayı tasarladığımız diğer bütün projeleri bir kenara bırakıyorum. Sadece Kanal İstanbul ve Taksim projeleri dahi İstanbul'u dünya şehirlerinin süper ligine çıkarmaya yetecektir'' diye konuştu.