BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL

İstanbul polisi pür dikkat!

İstanbul polisi alarma geçti. Kalabalık ve kritik noktalarda önlemlerini sıklaştıran polis, her tarafı didik didik arıyor.

Abone ol Son günlerde terörist saldırıların artması, dün de bir kadın teröristin çantasında bomba bulunmasının ardından İstanbul polisi alarma geçti. Kalabalık ve kritik noktalarda önlemlerini sıklaştıran polis, şüpheli gördükleri şahıs ve araçları didik didik aradı. Taksim Meydanı'ndaki polis sayısının da artırıldığı görüldü.

İstanbul'da güvenlik önlemini sıklaştıran polis, kentin ana caddelerinde ve belirlenen bazı noktalarda uygulamalar yapıyor. Halkın yoğun olduğu yerlerde arama noktaları oluşturan polis şüpheli şahısların kimlik kontrollerini yapıyor, üzerlerini arıyor. Araçlar da didik didik aranırken bagajlardaki çantalar detaylı şekilde inceleniyor. Aramalarda polis bir adet silah da buldu. Ancak silahın ruhsatlı olduğu öğrenildi. Uygulamalar sırasında bazı polis memurları uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Önceki dönemlerde kimlik bilgilerini telsizle veya cep telefonu ile merkezlerine bildirerek Genel Bilgi Taraması(GBT) incelemesi yaptıran polislerin artık son teknoloji ürünü cihazlarla bu işlemi yaptıkları görüldü. Polis şüpheli gördüğü kişilerden aldığı kimlik kartlarından edindiği bilgileri cep bilgisayarına girerek kısa sürede GBT yapabildi.