BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  GÜNCEL

ABD gemisine ilginç koruma

ABD savaş gemisi USS Mason-87, Dolmabahçe açıklarında demirledi. Mason için ilginç koruma kalkanı oluşturuldu.

Abone ol ABD savaş gemisi USS Mason-87, Dolmabahçe açıklarında demirledi. Karadeniz'de katıldığı uluslararası tatbikatın ardından dönüşe geçen ABD gemisi İstanbul Boğazı'nda bekliyor.

50 personeli bulunan ABD destroyeri "USS Mason"un güvenliği için ilginç bir tedbir alındığı görüldü. Önceki yıllarda USS Cole isimli savaş gemisinin Yemen'de bombalı saldırıya uğraması nedeniyle tedbirli davranan ABD Deniz Kuvvetleri, USS Mason'u da böylesi bir saldırı ihtimaline karşı korumaya aldı. Gemi, Boğaz'da kaldığı süre boyunca etrafı bariyerle sarılmış halde demirleyecek. Gemi ve teknelerin savaş gemisine yaklaşmasını önlemek için alınan önlem kapsamında 100-150 metre uzunluğundaki 3 adet balon bariyerle destroyerin etrafı sarıldı. Yaklaşık 50 metre mesafeye yerleştirilen bariyerlerle gemi çembere alınmış oldu.

USS Mason ile Rus savaş gemisi Ledni'nin geçtiğimiz ay sonunda aynı anda Çanakkale Boğazı'ndan geçmesi ilginç görüntülerin oluşmasına yol açmıştı. USS Mason Karadeniz'e açılmış, Ledni de Akdeniz'e inmişti.