BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Pendik'e dev hastane

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük devlet hastanesi İstanbul Pendik'te hizmete açılacak.

Abone ol

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 540 yataklı devlet hastanesi Pendik'te hizmete açılacak. Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini alacak hastane 116 milyon TL'ye malolacak.

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunan İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, sağlık hizmetlerine il özel idaresinden 1 milyon 520 bin TL kaynak aktardıklarını belirtti.

Kaya "Bu kaynakla içlerinde yıllardır tamamlanamayan hastanelerinde yer aldığı 21 hastane ve sağlık merkezini hizmete hazır hale getirdik. Ağız ve diş sağlığı hastaneleri başta olmak üzere yanık tedavi, uyku bozuklukları ve deprem gibi alanlarında Türkiye'de ilk olan hastane ve merkezleri hizmete hazır hale getirdik. Hastanelerimizi aralarında henüz dünyada yeni yaygınlaşmaya başlayan Da Vinci robotu başta olmak üzere modern tıbbi cihazlarla donattık. Engelli, özürlü vatandaşlarımız için özel ameliyathaneler inşa ettik. Bitirilenlerin yanı sıra sadece şu an tıpkı Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi tamamlanma aşamasına gelen, yapımı devam eden 11 projemiz var" şeklinde konuştu.

Belirlenen tarihten önce bitirilmesi planlanan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 540 yataklı olacak. Hastanede; 167 muayene, 237 hasta yatak, 7 tutuklu yatak, 20 ameliyathane, 33 doktor, 85 hemşire, 8 başhekim ve 4 jandarma/polis odası bulunacak.