BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Emniyeti yine sallandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir kez daha görevden almalarla sallandı.

Abone ol

17 Aralık sürecinden sonra başlayan tayin depremi büyüyerek devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 10 şube müdürünün görev yeri değiştirildi. Fırtına bugün, aralarında Pasaport Şube Müdürü Cengiz Urgancı Yabancılar Şube Müdürü Erkan Aydoğan’ın da bulunduğu 10 şube müdürü ile 200′e yakın polis memurunu vurdu.

TÜRKİYE'NİN TAMAMINA YAYILDI

Dört bakanı koltuğundan eden 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun ardından Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ve her iki şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcıları Mahir Çakallı ve Hamza Tosun görevden alınmıştı. İl Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın‘ı da koltuğundan eden tayin fırtınası, sonraki günler dalga dalga Türkiye’nin tamamına yayıldı. Deprem etkisi oluşturan süreçte bugüne kadar 2 bine yakın polisin görev yeri değiştirildi.

EMNİYET SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Sarsıntının son adresi Yolsuzluk Operasyonu’nu gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün A, B ve C adı verilen 3 ayrı bloktan oluşan Fatih Vatan Caddesi’ndeki Yerleşkesi oldu. Tayinler, süreç içerisinde operasyon şubelerinin bulunduğu B ve C bölümlerinde görev yapan şube müdürlerinin tamamına yakını görevden alındı. Fırtına bugün, Pasaport ve Yabancılar şubelerinin bulunduğu A Blok’a sıçradı. Aralarında Pasaport Şube Müdürü Cengiz Urgancı, Yabancılar Şube Müdürü Erkan Aydoğan ve Turizm Şube Müdürü Melih Ekici’nin de bulunduğu 10 şube müdürü görevden alındı. Tayinler çerçevesinde Narkotik Şube’de görevli 90 ve Mali Şube’de görevli 37 polisin ilişiği kesildi. Çalışanların “Merkez” , “ilçe Emniyet müdürlükleri” ve “havalimanı” emrine verildiği öğrenildi. Böylece İstanbul Emniyeti, “sil baştan” yenilendi.

Önceki gün de Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ergenekon Büro’nun tamamı ve teknik takip yürüten 75 polis, görevden alınmıştı. Tayin edilen ve aralarında Emniyet amiri ile komserlerin de bulunduğu polisler, İlçe Emniyet müdürlüğü emrinde görevlendirildi.