BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  EKONOMİ

Hastane personelinden maaş eylemi

Sivas Numune Hastanesi'nde temizlik personeli olarak görev yapan yaklaşık 100 taşeron işçi, maaşlarının 11 gündür ödenmediğini belirterek tepki gösterdi.

Abone ol

Sivas Numune Hastanesi'nde asgari ücretle çalışan 205 temizlik personeli her ayın 1'inde ödenen maaşlarını bu ay alamadı. Hastane morgunun önünde toplanan yaklaşık 100 temizlik personeli yaptıkları açıklama ile bu duruma tepki gösterdi. Grup adına konuşan temizlik personeli Lütfi Tavuz şunları söyledi:

"Maaşlarımızı zamanında alamadığımız için burada toplandık. İdarecilerimizden birisi karşımıza çıkıp bize bu konu hakkında açıklama yapmıyor. Sürekli geçiştiriyorlar. Ayın 1'inde maaşımızı almamız gerekirken bugün ayın 11'i oldu. Bütün arkadaşlarımız ev geçindiriyor. Hepimizin çeşitli sıkıntıları var. Bugünlerde gelen elektrik faturalarımızı ödeyemiyoruz. Maaşlarımızı hastane idaresi şirket adına yatırıyor. Şirket bizim hesaplara geçiyor. Ama bu arada oluşan 11 günlük boşluk bizi sıkıntıya soktu."

Konuyla ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan görüşmede, temizlik şirketinin 4 kez yanlış fatura kestiği ve evrakları eksik getirdiği için taşeron işçilerin maaşlarında gecikme olduğu ifade edildi.