BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Cari açıkta iyimser açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıkta bu sene öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacağını söyledi.

Abone ol

Şimşek, iç talepteki ılımlı büyüme, kurdaki düzeltme, dış pazardaki taleplerin güçlenmesi ve altın ithalatının geri dönmesiyle cari açıkta iyileşme olacağını belirterek, "Cari açıkta bu sene öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi ve Sincan Belediyesi'nce düzenlenen, Emlak Vergisi Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu'nda konuştu.

'MANEVRA ALANIMIZ VAR'
Türkiye'nin şokları absorbe edecek bir alanı bulunduğunu belirten Şimşek, "Maliye politikasında manevra alanımız var" şeklinde konuştu.

'SİYASİ İSTİKRAR TEHLİKEDE DEĞİL'
Bakan Şimşek, Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayarak, siyasi istikrarın tehlikede olmadığını dile getirdi.

Bundan dolayı kısa vadedeki makro dengelerde de bir miktar iyileşmenin söz konusu olacağını belirten Şimşek, orta ve uzun vadede ise Türkiye'nin önünün son derece açık olduğunu söyledi.

Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

'YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE REFORM YAPACAĞIZ'
"Her şeyin başı reformdur. Son gelişmeleri biz bir fırsata dönüştüreceğiz. Türkiye'nin özellikle daha şeffaf, daha hesap verilebilir, daha iyi yönetilebilir olması noktasında özellikle yolsuzlukla mücadelede kesinlikle bizim çok daha güçlü şekilde bir reform çalışmasıyla milletimizin önüne çıkacağımız açık ve nettir. Şu anda o çalışmaları yapıyoruz.

Türkiye tabii ki devlet içinde birtakım yapılanmalara karşı mücadele ederken maalesef içeride ve dışarıda sanki hukuk devletinden uzaklaşılıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor ama esas hukuksuzluk devlet içinde gayrimeşru unsurların çabalarıdır. Yani bunu görmemezlikten gelip sadece hükümetin bunu kontrol etmeye yönelik çabalarını 'hukuk devletinden uzaklaşma' diye analiz edersek hem ülkemize hem de milletimize, milli iradeye büyük haksızlık yapmış oluruz diye düşünüyorum."