BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul elektrikte AB standartlarını yakaladı!

AYEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, İstanbul’da kayıp kaçak oranının yüzde 7.15 seviyesine düşürüldüğünü söyledi.

Abone ol

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, kayıp ve kaçak oranını Türkiye ortalamasının çok altına düşürdüklerini belirterek, ‘AYEDAŞ, yüzde 7,15’lik kayıp ve kaçak oranıyla Avrupa standartlarına da yaklaşmış oldu’’dedi.

Star gazetesinin haberine göre, AYEDAŞ Genel Müdürü Leventoğlu, kaçak elektrik kullanımını engellemek için büyük mücadele verdiklerini ve son 2 yıldır kaçak elektrik kullananlara göz açtırmadıklarını söyledi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

‘’Kayıp ve kaçak oranını Türkiye ortalamasının çok altına düşürdük. AYEDAŞ, yüzde 7,15’lik kayıp ve kaçak oranıyla Avrupa standartlarına da yaklaşmış oldu’’ diyen Leventoğlu, bir yandan rutin kontrolleri düzenli olarak gerçekleştirdiklerini, bir yandan da ihbarları titizlikle değerlendirerek, kaçak elektrik kullanmak isteyenlere göz açtırmadıklarını anlattı. İstanbul’un Anadolu yakasında yalnızca 2009 yılında yapılan kontrollerde, kaçak elektrik kullanan 7 bin 725 kişinin suçüstü yakalandığını, bu kişilere hem geriye dönük kaçak tüketim faturası tahakkuk ettirildiğini, hem de bu kişilerin "elektrik hırsızlığı’’ suçlamasıyla savcılığa sevk edildiğini anlatan Leventoğlu, 2009 yılında kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen 3 bin 719 kişi hakkında hukuki süreç başlatıldığını söyledi.

HIRSIZLARI İHBAR EDİN

Leventoğlu, "AYEDAŞ ka çak kontrol ekipleri son bir yılda yaptığı kontrollerde 16 milyon 872 bin 848 kilovat saat elektriğin kaçak kullanılmasını engelleyerek, 6 milyon 329 bin 259 TL’nin kurumun kasasında kalmasını sağlayarak, ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmuştur’’ dedi. Kaçak elektrik kullanmanın ‘hırsızlık’ suçu olduğunu anımsatan Leventoğlu ‘’Kaçak elektrik kullananları ihbar etmek bir vatandaşlık görevidir’’ diye konuştu. İhbarlar, AYEDAŞ’ın ödeme ve hizmet noktalarındaki ‘Kaçak İhbar Kutuları’ ile ’kacak@ayedas.gov.tr’ ve ’ayedas@ayedas.gov.tr’ adreslerine yapılabiliyor.