BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı kapatıldı tüm vapur seferleri iptal sebebi...

İSTANBUL boğazı tüm gemi geçişlerine kapatıldı. Sebebi de Türk Akımı için gelen dev gemi Pioneering Spirit'in geçişi. İstanbul'daki tüm vapur seferleri de iptal edildi. Gemi Karadeniz'in dibine boru döşeyecek.

Abone ol

Rusya'dan Türkiye' ye direk doğal gaz akışını sağlayacak gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan 444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki boru döşeme gemisi "Pioneering Spirit" İstanbul Boğazı'na girdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanlığı da geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişi dolayısıyla uluslararası gemi trafiğini çift yönlü askıya aldı. Dev gemi Karadeniz'e doğru ilerliyor. Boru döşeme gemisi "Pioneering Spirit" in İstanbul Boğazı'ndan geçişi nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edilirken 4 Kıyı Emniyeti gemisi de geçişe eşlik ediyor.

İşte İstanbul Boğazı'nı kapatan şey! Türk akımı için gidiyor

İstanbul Boğazı'na sabah saatlerinde giriş yapan 382 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğinde. Malta bayraklı geminin, Rusya'nın Anapa Limanı'na 2 Haziran'da ulaşması bekleniyor.

Geminin döşeyeceği gaz boruları, Karadeniz altından 900 kilometre boyunca ilerleyerek Trakya kıyısında Türkiye'ye ulaşacak.

TürkAkım'ın açık deniz kesimini oluşturacak her iki hattın yapımını üstlenen Allseas şirketinin gemisi, Malta bayraklı. Gemi 13 Mayıs'ta Hollanda'dan yola çıktı dün de Çanakkale boğazından geçiş yapmıştı.

Hükümetler arası anlaşmanın geçen yılın ekim ayında İstanbul'da imzalandığı Türk Akımı projesi kapsamında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattının inşa edilmesi planlanıyor. İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.


TEOG SONUÇLARI