BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Barosu öyle bir yakalandı ki...

2007'de 'evet' diyen referandumda aynı maddeye 'hayır' dedi. İşte bu ilginç ayrıntıyı Fikri Akyüz yakaladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın samimi olmadığını savunan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Aydeniz Alisbah Tuskan'a karşı gazeteci-yazar Fikri Akyüz, 3 yıl öne Tuskan'ın 'evet' dediği maddeye bugün 'hayır' dediğini hatırlattı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de referandum sonrası tarafların samimiyeti sorgulandı. Erdoğan'ın partililere 'yüzde 42'lik kesimi ikna edin' talimatı tartışma konusu oldu.

ERDOĞAN SAMİMİ DEĞİL

Erdoğan'ın toplumun diğer kesimleriyle referandum sürecinde görüşmediğini savunan Tuskan, iktidarın samimi olmadığını savundu. İşte bu sözlere tepki gösteren Fikri Akyüz, Tuskan'ın 3 yıl önce tıpatıp aynı maddeye nasıl 'evet' dediğini anlattı:

SAMİMİYETSİZLİK DEYİNCE

"Ben de bu konuya değineceğini tahmin ettiğim için internete girdim ve araştırdım. Samimiyetsizlik deyince, avukatlık kimliği olan toplumda öne çıkan bir takım isimlerden birisi olan Aydeniz hanımın toplumu doğru bilgilendirmesi gerektiğini söylememe herhalde lüzum yok. Bakınız yıl 2007. 26 Eylül'de Aydeniz hanımın başkanlığında bir toplantı tertip ediliyor.

BU KADAR BENZERLİK OLMAZ

O zamanlar biliyorsunuz Anayasa taslağı gündemde. Kanun önünde eşitlik içeren 10. maddede diyor ki 'kadın ve erkek eşittir.' Ve bunu yeterli görmedikleri için başkan sıfatıyla bir öneri getiriyoruz diyorlar. Öneriyi iki cümle okuyorum: 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu amaçla alınacak geçici önlemler ve yapılacak düzenlemeler imtiyaz sayılamaz.' Bu cümlenin tıpa tıp aynısı referandumda 10. maddeye eklendi. Öneriniz ekleniyor. Bu kadar benzerlik olmaz. Şimdi hayır diyorlar. Bir cümle bu kadar örtüşüyor."

AYRI AYRI OYLANSAYDI

Tuskon bu sözlere "26 madde ayrı ayrı oylansaydı buna tabi ki evet diyecektik. 26'sı birden dayatma şeklinde halka sunulmasına karşı çıkıyoruz. Bu nedenle fikrimizi söylüyoruz" diye karşılık verdi.