BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niksar esnafı bu habere sevinecek

Niksar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Faruk Göze, Çorum ve Niksar Kooperatiflerine kredi kullandırma yetkisi verildiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye'de ekonominin can damarı adeta lokomotifi konumundaki küçük esnaf ve sanatkara verilen kredi desteği can suyu oluyor.

Türkiye'de 974 kooperatif bulunmakta ve bunlar arasında Niksar kooperatifinin vermiş olduğu krediler ve geri dönüşümü ile kısacası bilançosu ile göz kamaştırmakta olduğunu belirten Göze, Çorum Bölge Birliği'ne bağlı kooperatifler arasında 2'nci Tokat'ta 1'nci Türkiye'de ise 87'ci sırada bulunmakta olduklarını söyledi.

Sadece Çorum ve Niksar Kooperatiflerine 75 bin TL kredi kullandırma yetkisi verildiğinin altını çizen Göze, "Tokat'a bağlı bulunan 3 kooperatif kapalı, 6'sı ise risk gurubunda yer alarak kısmi kredi verebilmekteyken, Niksar'ımız çevre il ve ilçe kooperatifleri arasında adeta gurur kaynağı durumundadır. Fon kredisinin başka bir örneği yani kazandığı parayı yine üyelerinin ihtiyacı için dönüştüren 974 kooperatiften 9 tanesi bile uygulamamaktadır.

Kooperatifimiz esnafın her zaman yanında olmaya gayret göstererek katkısını devam ettirecektir. 75 bin TL kredi yetkisi ve yüzde 5 faiz oranı Niksar esnaf ve sanatkar kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun"
dedi.