BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çocuklar bu şenliğe bayılacak

“1. Çocukrehberi.com Şenliği”nde ünlü sanatçılar atölye çalışmalarında çocuklarla bir araya gelecekler!

Abone ol
Keskinoğlu ve Algida Max firmalarının sponsorluğunda, Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek 1. Çocukrehberi.com Şenliği’nde; Ayla Algan “Çocuklar ve Yaratıcı Drama, Görkem Yeltan “Masallar Ülkesinde” ve Jess Molho “Düşler Mutfağı Atölyesi” ile 25-26 Eylül’de Dolmabahçe Küçükçiftlik Parkı’nda çocuklarla olacaklar...   

Anne-babalar için hazırlanmış internet rehber sitesi www.cocukrehberi.com adına Lea Yayıncılık tarafından Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen  “1. Çocukrehberi.com Şenliği”nde ünlü sanatçıların atölye çalışmaları ve söyleşileriyle eğlence dolu bir şenlik yaşanacak. 

Yaratıcı drama, masal okuma atölyesi, lezzet atölyesi, tiyatro, aile&çocuk seminerleri ve daha pek çok etkinlik ziyaretçilerle buluşacak.

“1. Çocukrehberi.com Şenliği”nde ünlü tiyatrocu Ayla Algan “Yaratıcı Dramanın Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkisi” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Ekol Dramanın katkılarıyla gerçekleştirilecek söyleşide Ayla Algan; çocuklara ve ailelerine çocuğa yaratıcılığın ve imgelemin kapılarını açan en etkili ve kapsamlı yöntemlerden biri olan yaratıcı dramayı anlatacak.

Ünlü oyuncu Görkem Yeltan, “Masallar Ülkesinde” adlı masal okuma atölyesiyle şenlikte çocuklarla buluşacak. Keskinoğlu firmasının sponsorluğunda yapılacak bu aktivitede Yeltan, çocukları masallar ülkesinde bir gezintiye çıkaracak. Pazar günü yapılacak atölye çalışması masalların yarattığı düşler ülkesinde çocukları ağırlayacak.

Televizyon izleyicilerin “Her şey Tadında” programından tanıdığı Jess Molho ise Keskinoğlu ürünlerinin kullanılacağı “Düşler Mutfağı Atölyesi”nde yaratacağı lezzetlerle, çocukları lezzet dünyasında fantastik bir yolculuğa çıkaracak.

Familia’nın sponsorluğunda sahne alacak “Kötü Kral Kazurat” adlı çocuk oyununda tuvalet kağıdı kullanmanın ve hijyenin çocuk sağlığında ne kadar önemli olduğunu vurgulanacak.

Ferroli’nin sponsorluğunda gerçekleşecek yüz boyama etkinliğinde ise çocuklar doyasıya eğlenip kılıktan kılığa girecekler. Mynet’in “taşlar bile çiçek açar” etkinliğinde ise çocuklar doğal taşlar ve rengarenk polimer killer ile her bir taşı rengarenk çiçeklere dönüştürecekler.

Memorial Sağlık Grubu’nun deneyimli uzmanları da çocuklarda beslenme konusunda anne-babaları eğitirken, çocuklara da çocuk yogası öğretecekler.

Aile Psikolojik Danışmanlık&Eğitim Merkezi de uzman danışmanları eşliğinde vereceği seminerde aileleri iletişim, ebeveyn tutumları, çocuk ve okul gibi konularda bilgilendirecek. Ayrıca dışavurumcu sanat ve pilatesle aileleri ve çocukları rahatlatacak.

Memorial Hastanesi’nin Sağlık, Turkuvaz radyonun Radyo, Mynet iVillage İnternet/İletişim sponsoru olacağı etkinliğin önemli bir kısmını oluşturan aktiviteler, fuarın şenlik ve söyleşi alanında gerçekleştirilecek.

Oyuncak Kardeşliği adına “Hadi sen de sevdiğin bir oyuncağını getir, oyuncağı olmayan çocuklara verelim!”
Çeşitli aktivitelerle eğlencenin zirveye taşınacağı şenlikte güzel ve anlamlı bir sosyal sorumluluk çalışması da yapılacak. “1.Çocukrehberi.com Şenliği”ne katılan çocuklar, en sevdikleri oyuncaklardan birini “Oyuncak Kardeşliği” adına yanlarında getirecekler. Şenlik alanındaki “oyuncak toplama noktası”na getirilen oyuncaklar, yapılacak düzenleme sonrasında ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılacak. 

0–12 yaş çocukların ücretsiz olarak katılacağı etkinliğin yetişkin giriş ücreti 10 TL. “1.Çocukrehberi.com Şenliği”nin biletleri etkinlik öncesinde www.biletix.com adresinden ve etkinlik sırasında Küçükçiftlik Park gişesinden temin edilebilecek. www.cocukrehberi.com üyeleri ise, site üzerinden alacakları yüzde 50 indirim kuponuyla “1.Çocukrehberi.com Şenliği”ne giriş yapabilecekler.