BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üniversite hayali Konya'da bitti

İnegöllü genç, Üniversite kaydı için gittiği Konya'da trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kemeri takılı arkadaşı ise yaralı kurtuldu.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinden üniversiteye kayıt yaptırmak için gittiği Konya'da geçirdiği kazada hayatını kaybeden genç, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaza, Konya merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Aydınlıkevler alt geçidinde meydana geldi. İnegöl Yunus Emre Lisesi'nden mezun olan 19 yaşındaki Yusuf Taşdemir, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Turizm Seyahat Hizmetleri Bölümü'nü kazandı.

ARAÇTAN FIRLADI...

Üniversite eğitimini alacağı okula giderek kaydını yaptıran genç, İzmir'e tatile gitmek için arkadaşlarıyla yola çıktı. Üç üniversitelinin içinde bulunduğu, aynı bölüm öğrencisi 20 yaşındaki Uğur Nazmi Yiğit idaresindeki 42 YJ 303
plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu hızla bariyerlere çarptı.

Alt geçidin her iki tarafındaki bariyerlere çarptıktan sonra takla atmaya başlayan otomobilde bulunan öğrencilerden sürücü Uğur Nazmi Yiğit ile Yusuf Taşdemir (19), kapıları açılan araçtan fırlayarak karşı şeride uçtu.

Bu sırada yola fırlayan iki gence, karşı yönden gelen 112 Acil Servis ambulansında sağlık görevlisi olan Aykut Acar idaresindeki 42 SY 625 plakalı otomobil çarptı. Acar, meslektaşlarını arayarak yardım istedi. Sağlık görevlileri, iki gencin olay yerinde öldüğünü belirledi.

KEMERİ TAKILIYDI, HAFİF YARALI KURTULDU

Otomobilden fırlayan iki arkadaşı gözlerinin önünde can veren Sarayönü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sercan Ateş ise takılı olan emniyet kemeri sayesinde kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

Selçuklu Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Yusuf Taşdemir'in cesedi, otopsinin ardından İnegöl'e getirildi. Genç üniversiteli, Göçmen Camii'nde bugün cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kavaklaraltı Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.