BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

İsrailin büyük Türkiye ayıbı!

İsrail öyle bir ayıp yaptı ki Türk diplomasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Bu büyük ayıbı AFP ajansı ortaya çıkardı!

Abone ol Şarm El Şeyh'teki Gazze Zirvesi'nden sonra, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, zirveye katılan Avrupalı liderleri İsrail'e akşam yemeğine davet etti fakat davetliler listesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün ismi yer almadı.

AFP ajansının diplomatik bir kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre Olmert'in 19.30'da bazı Avrupalı liderlerine vereceği akşam yemeğine İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Çek Başbakan Mirek Topolanek davet edildiler. Şarm El Şeyh'deki toplantıya katılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Gül'ün ismi bu listede yer almadı.

GÜL: BARIŞ KALICI OLMALI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini, aksi takdirde olayların her 2 senede bir tekrarlandığını söyledi. Mısır’ın Şarm El Şeyh kentindeki Maritim plazada bugün gerçekleştirilen çok uluslu Gazze zirvesine katılan Abdullah Gül, zirve sonrası basına yaptığı açıklamada, “Ateşkesin her iki tarafta da ilan edilmesi ve bunu her iki tarafın da kabul etmesi önemlidir. Bu noktaya gelmekte Mısır’ın çok büyük katkıları vardır” dedi.