BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan İsraile sert uyarı!

İsrail'in geri çekilme kararından bir saat önce konuşan Erdoğan, İsrail'i uyardı ve Filistin'e yardımlar devam edecektir dedi.

Abone ol

Gazze konusunda ABD ve Batı dünyasını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail birlikleri, Gazze'den süratle çekilmelidir" dedi.

Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Belçika'nın Hasselt bölgesinde Türklerle yaptığı toplantıda, Türkiye'nin Gazze kurbanlarına yardım ve desteği sürdüreceğini vurguladı.

Türkiye'de tedavi gören bir yaralının ailesinin hazin öyküsünü de anlatan Erdoğan, Filistinlilerin son nefeslerine kadar bu mücadeleyi her koşulda sürdürmekteki kararlılıklarını gördüğünü belirtti.

ERDOĞAN DUYGUSALLAŞTI

Gazze'den gelen feryatlara karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını belirten, kendisini duygusal konuşmakla suçladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Doğru söylüyorlar. Ben olaylara değil, o yavrulara duygusal yaklaşıyorum" dedi.

"Bu sadece benim Müslüman oluşumdan değil, insan oluşumdan kaynaklanıyor" diyen Erdoğan, Gazze'nin bombalanmasından sonra bir çok ülke liderleriyle temas kurduklarını fakat, Gürcistan'da görülen hassasiyetin Gazze'de gösterilmediğini belirtti.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E UYARI

Erdoğan, "ABD de göstermedi. Batı da göstermedi. İsterdik ki, medeniyetler ittifakını kurduğumuz böyle bir dönemde Batı, mazlumların olduğu yere elini atsın. Sınırsız, orantısız bir güç kullanımı var. Temenni ederim ki, İsrail bu ateşkese uyar. Hamas, iki madde ilavesi ile bu ateşkesi kabul etti. Bu ateşkes, bizim ortaya koyduğumuz projeyle örtüşüyor. Ambargolar kaldırılmalı, insani yardım için kapılar açılmalıdır dedik. Yardımları ulaştıramıyoruz. İsrail birlikleri Gazze'den süratle çekilmelidir. Ulusal uzlaşı çalışmalarına hemen geçilmelidir" dedi.

Erdoğan, Türkiye olarak Gazze'ye her türlü yardıma devam edileceğini belirterek, "Türkiye her zaman barışın, adaletin, huzurun, güvenliğin, istikrarın yanında oldu. Bölgesel ve küresel barış için elimizden geleni yaptık. Hiçbir sorunu tribünden izlemiyoruz. Hiçbir trajediye sessiz kalmıyoruz, kalamayız" diye konuştu.