BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  DÜNYA

İsrail askerleri çekiliyor

Mısır'daki zirve sona erdi. İsrail, zirvenin ardından flaş bir karar aldı ve tüm dünyaya geçti. İşte Olmert'in o kararı;

Abone ol

İsrail'in barış çağrısına Hamas'ın yanıtı geçikmedi. Tek taraflı ateşkes çağrısına karşılık bulan İsrail, Gazze şeridine çekilirken Olmert, kalıcı barış için güvence istedi.

İsrail Kanal 10 televizyonu, İsrail tanklarının çekilişini ve sınıra doğru ilerleyen piyade askerlerinin görüntüsünü yayınladı.

 
Olmert, Mısır'daki zirvenin
ardından İsrail'in Gazze
topraklarından en kısa sürede
çekileceğini açıkladı.

Olmert, Hamas'a ateşkes için
kalıcı olma çağrısında bulundu.


Gazze'ye üç hafta süren saldırılarının ardından dün gece yarısı tek yanlı ateşkes ilan eden İsrail, Hamas'ın yeniden silahlanmasını önleyecek düzenlemeler yapılırken askerlerinin bir bölümünü Gazze'de tutacağını açıklamıştı.

İLK  9 SAATTE 1 ÖLÜ

İsrai'in saat 02.00'den itibaren yürürlüğe giren tek taraflı ateşkesi kısa sürdü. Kararının üzerinden 7 saat geçtikten sonra, Gazze sınırının her iki tarafında karşılıklı ateş açıldı. İsrail'in açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin öldüğü belirtiliyor.
İsrail'in tek taraflı ateşkes ilanından sonra Gazze Şeridi'nden roket fırlatılması üzerine İsrail tarafı karşılık verirken, ateşkesin ilk 9 saati içinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistinli bir çiftçi öldü ve oğlu yaralandı.

 
Gazze için dünya liderler
Mısır'da bir araya geldi.
Zirveden Gazze için işbirliği
kararı çıktı. Öncelik insani
yardımlarda!

Ayrıntılar için TIKLAYIN

Görgü tanıkları, yüzlerce Gazzeli'nin ateşkesten sonra sokaklara çıktığını ve bölgenin kuzeyindeki evlerine doğru gittiklerini, ancak pek çok ailenin evlerinin yıkıntılarıyla karşılaştığını söylediler. Bölgede arama-kurtarma ekiplerinin enkazdan ceset çıkarma çalışmaları da devam ediyor.

ABBAS YETERSİZ BULDU

Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail'in ilan ettiği ateşkesi "yetersiz" buldu. Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştükten sonra gazetecilerle konuşurken, "Ateşkes önemli ve gerekli, ama yetersiz" dedi.

Filistin lideri, İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini ve Filistin halkına yardım eli uzatılabilmesi için geçiş noktalarını açmasını istedi.
 
İsrail'in çekilme kararını tartış-
tığı saatlerde Erdoğan,
Gazze'deki barış için İsrail'e
seslendi.

İşte Erdoğan'ın ses tonlaması-
nın zaman zaman yükseldiği
o çağrısı;

Okumak için TIKLAYIN


İsrail, Gazze Şeridi'nde 22 gün süren bombardımanının ardından bugün saat 02.00 itibariyle tek taraflı ateşkes ilan etmişti.

OLMERT:"ATEŞKES PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI"

Öte yandan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "ateşkesin pamuk ipliğine bağlı olduğunu" söyledi.

İsrail ordusunun, ateş açıldığında militanlara karşılık vermede serbest olacağını kaydeden Olmert, operasyondan sonra roketlere hedef olan İsrail'in güneyindeki halkın durumunda köklü değişiklikler için koşulların olgunlaştığını
söyledi.

Olmert'in kabine toplantısının açılışındaki sözleri, Filistinli militanların Gazze'den roket saldırılarını sürdürmesinin hemen ardından geldi. Bu sabahki

 
İsrail, Gazze'de tüm dünyanın
gözleri önünde öyle büyük bir
vahşet yaşattı ki tüylerimizi
ürpetti!

İşte İsrail'in vahşet belgeleri;

Fotoğraflar için TIKLAYIN
roket ve havan mermisi saldırılarına ilaveten bir Grad füzesi de yine sınıra yakın yerleşimlerden Kiryat Gat'ı vurdu, ölen ya da yaralanan olmadı.

ENKAZDAN 40 CESET ÇIKARILDI

Gazze Şeridi'nde bugün enkaz altından 40 ceset çıkarıldı. Filistinli doktorların açıklamasına göre, 22 gün boyunca İsrail'in şiddetli bombardımanına maruz kalan kuzeydeki Beyt Lahya ve Cebaliye kasabalarında enkaz altından çıkarılan cesetler arasında çocuklar da bulunuyor.

3 hafta süren İsrail bombardımanlarında üçte biri çocuk olmak üzere en az 1245 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 300'den fazla Filistinli yaralandı.Gazze'deki insan hakları merkezine göre, ölenlerin yüzde 65'i sivil.

TÜRK KIZILAYI

Bu arada Türk Kızılayı tarafından Filistin'e gönderilen 20 TIR'dan oluşan yardım konvoyunun Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığı bildirildi.