BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,14
ALTIN 2.466,49
HABER /  DÜNYA

İsraili durduralım çağrısı

Ahmedinejad, İsrail'in durdurulması için İslam ülkelerini göreve çağırdı

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yaptığı saldırıların durdurulması için bazı İslam ülkelerinin liderleriyle görüştü, İsrail'e karşı İKO'yu acilen toplantıya çağırdı.

Ahmedinejad, İslam ülkeleri liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde, bazı uluslararası kurumların özellikle de BM Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in saldırılarına sessiz kaldığına işaret etti ve bazı Batı ülkelerinin Lübnan ve Filistin'e saldırılara destek vermelerini eleştirdi.

İslam ülkelerinin ve İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) "İsrail'in cinayetlerine son verilmesi için" daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Ahmedinejad, İKÖ üyelerinin acilen toplanması gerektiğin kaydetti.

İsrail'in, 2 askerinin kaçırılmasını bahane ederek önceden hazırlanan bir planı uygulamaya koyduğuna işaret eden Ahmedinejad, "Siyonist rejim, uluslararası toplumla Ortadoğu'nun barış ve güvenliği için ciddi ve daimi bir tehdittir. Siyonistler, bu planlarında başaralı olurlarsa, kesinlikle bu tehditkar girişimlerinin boyutlarını büyütecekler" diye konuştu.

Büyük güçlerin İsrail saldırıları karşısında sessiz kalmalarının bölge uluslarını öfkelendirdiğini ifade eden Ahmedinejad, "Bu öfke patlamak üzere. İsrail'in cinayetlerinin sürmesi ve bu öfkenin had safhaya çıkması durumunda, bölge uluslarının uluslararası ilişkileri, özellikle Avrupa ülkeleriyle ilişkileri sıkıntıya girecek" dedi.