BIST 10.213
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.466,34
HABER /  DÜNYA

Savaş mağdurlarına kebap!

Lübnan'dan Adana'ya getirilen 200 Kanada vatandaşına, Adana Kebap ikram edildi

Abone ol

İsrail'in düzenlediği saldırıların ardından Lübnan'dan ayrılarak, feribotla Mersin'e, oradan da konaklamak üzere Adana'ya getirilen 200 Kanada vatandaşına, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Adana Kebabı ikram edildi.

Calypo adlı feribotla Lübnan'dan Mersin Limanı'na gelen 200 Kanada vatandaşı, Adana'dan ülkelerine uçakla gönderilmeden önce, konaklayacakları Yüreğir Serinevler Spor Salonu'na getirildi.

Spor salonunun bahçesinde, Kanadalılar'a Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Adana Kebabı ve içecek dağıtıldı. Kanadalılar, gruplar halinde gelerek, içecek ve yiyeceklerini aldı ve spor salonuna döndüler. Kanada vatandaşı Laura Sufi (50), Lübnan'da adeta bir ''felaket'' yaşandığını, İsrail'in her gün sivillerin yaşadığı bölgeleri gece ve gündüz istediği gibi bombaladığını ifade ederek, ''Orada bir soykırım yaşanıyor ve bize adeta hayvanlar gibi muamele ediliyor. ABD ve İsrail'in yaptıklarının bedelini biz ödüyoruz. Bu yaptıklarını, Birleşmiş Milletler'e, Avrupa Birliği'ne ve bütün dünyaya karşı yapıyor. Kocam ve 2 çocuğum Kanada'da olduğu için Lübnan'dan gidiyorum ama havaalanı açılınca geri döneceğim'' dedi.