BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.473,83
HABER /  POLİTİKA

BBP İsraili soykırımla suçladı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu İsrail'in yaptığının 'Soykırım' olduğunu söyledi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yapmış olduğu cinayettir, vahşettir, katliamdır, soykırımdır'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, 5. Uluslararası Beykoz Kültür ve Folklor Festivali kapsamında Beykoz Çayırı'nda düzenlenen ''Alperenler Gecesi''nde yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptıklarını insanların televizyonlardan gözyaşları içinde izlediklerini söyledi. İsrail'in, bölgedeki enerji koridorları ve petrol kaynaklarını tutmak için bu hareketi yaptığını savunan Yazıcıoğlu, ''Ortadoğu'daki harekette tetikçinin ABD, tetikçinin arkasındaki azmettiricinin de siyonizm olduğunu'' söyledi.

Siyonizmin azmettirdiği, ABD'nin tetikçiliğini yaptığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin, aslında bu bölgeyi parçalamak, istikrarsızlık yaratmak ve bu coğrafyada emperyalist bir gücün hegomonik anlayışını sürdürmekten başka birşey olmadığını belirten Yazıcıoğlu, adı sonradan Genişletilmiş Ortadoğu Projesi olan bu projenin aslında ''cinayet şebekesinin Ortadoğu'ya yerleşmesi projesi'' olduğunu bildirdi. Yazıcıoğlu, İsrail'in askerinin kaçırılması bahanesiyle yüzlerce masum insanı öldürmeyi meşru gördüğünü, ancak buna karşılık kendisini savunmak isteyen, toprağı işgal edilen ulusun direnmesinin ise meşru müdafaa olarak görülmediğini kaydetti.

Yazıcıoğlu, ''İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yapmış olduğu cinayettir, vahşettir, katliamdır, soykırımdır. Her türlü insani anlayışın ötesinde yapılmış bir zulümdür. Bu vahşetin karşısında susan insanlık, uluslararası camia, BM ve sözde insan hakları temsilcileri, hepiniz bu cinayetin ortağısınız'' diye konuştu. Son 1 yıl içinde 180'den fazla Mehmetçiğin şehit olduğunu, bunun yanısıra polis, koruyucu ve vatandaşların da şehit düştüklerini belirten Yazıcıoğlu, ''terör zirvesinden sınır ötesi operasyon sinyali çıkınca ABD Büyükelçisi'nin, (Türkiye'nin bu sınır ötesi harekatı tek başına yapamayacağı, ancak ABD ve Irak ile yapabileceği) biçiminde açıklamalarda bulunduğunu'' kaydetti.

Yazıcıoğlu, ''Ona (derhal Türkiye topraklarını terket) demek vardı. İsrail'in canı can da Türk çocuğunun canı patlıcan mı'' dedi. Terörün bataklığının Kandil Dağı olduğunu ve o bataklığın kurutulması gerektiğini dile getiren Yazıcıoğlu, Kandil Dağı'na müdahale edecek bir siyasal iradenin sonuna dek arkasında olacaklarını söyledi.

Yazıcıoğlu, ''Ancak davulla zurnayla, bağırarak (geldik, geliyoruz) diye operasyon yapılmaz. Yapılsa da sonuç alınmaz. Ayrıca, bu cinayet şebekesine silah veren, koruyan, uluslararası imkanlar veren kim varsa, onu da rahatsız etmeliyiz'' diye konuştu.