BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.395,07
HABER /  GÜNCEL

İsraile one minute çıkarması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos resti sonrası İsrail'den gelen turist sayısındaki büyük düşüş, yetkililer ve turizmcileri harekete geçirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos resti sonrası İsrail'den gelen turist sayısındaki büyük düşüş, yetkililer ve turizmcileri harekete geçirdi. Türk yetkililer, düzenlenecek bir kampanyayla mayısta tüm İsrail'i dolaşarak, ‘one minute’ krizinin olumsuz etkilerini silmeye çalışacak.

Muğla'nın tatil merkezlerinin yer aldığı Dalaman-Datça arasındaki şeritte faaliyet gösteren yüzlerce konaklama tesisini çatısı altında toplayan, merkezi Marmaris'te bulunan Güney Ege Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Davos'ta yaşanan gerginlik sonrası Türk turizminin İsrail pazarında büyük kan kaybına uğradığını savundu. Açıkgöz, şunları söyledi:

ONE MİNUTE BİZİ DE DİNLEYİN

“İsrail'de, Türkiye aleyhine oluşan havayı değiştirmek için Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve TÜROFED, İsrail'de, Mayıs başında bir road show düzenleyecek. Benim de katılacağım, bu çalışma kapsamında, İsrail pazarını tekrar geriye döndürmek için bu ülke dolaşılacak. Bizlerin, dünya vatandaşı olarak, ülkemize gelen bütün ülke vatandaşlarını karşılamaya, ağırlamaya hazır olduğu, bizim ülke, milliyet ayrımı yapmadığımızı, turizmin evrensel bir enstrüman olduğunu anlatmaya çalışacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, ise İsrail çıkarmasının faydalı olacağına inandıklarını dile getirdi. Arap ülkelerinden de turist getiren ‘Dorado’ adlı seyahat acentesinin de ortağı olan Özbozdağ, “İsrail'den Türkiye'ye yılda yaklaşık 600 bin, Arap ülkelerinden ise 100 bin turist geliyor. ‘One minute’ krizinden sonra İsrail'de ülkemiz aleyhine oluşan hava ve ‘Türkiye'ye gitmeyin' gibi karalama kampanyaları hayli etkili oldu. Ülkemize gelen İsrailli sayısında geçtiğimiz yıla ortanla yüzde 50'nin üzerinde kayıp yaşandı. Böyle devam ederse 350-400 bin turist kaybımız olacak. Diğer tarafta Arap ülkelerinden gelen turist sayısında da yüzde 40 ile 50 arasında bir artış gözlemleniyor. Yani, Arap turist sayısı 150 bin civarında olacak. Rakamlar gösteriyor ki, Araplar, İsrail pazarındaki kaybı karşılayamaz” diye konuştu.