BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHP halkın kalbine böyle girecek

29 Mart yerel seçimlerinden önce bazı alanlarda açılımlar yapan CHP, şimdi toplumun tüm alanlarını kapsayacak yeni açılımlar yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Önümüzdeki süreçte belediyecilik hizmetlerinde insan odaklı bir anlayışını hayata geçirmek için kolları sıvayan CHP, halktan kopuk imajını yıkmak bir dizi açılım yapacak.

Partisinin il başkanları ve belediye başkanlarını Ankara'da toplayan CHP, 29 Mart seçiminin muhasebesini yaptı. Toplantıda konuşan CHP lideri Baykal, seçimlerde önemli ölçüde başarı elde ettiklerini anlattı ama asıl bundan sonra yapılması gerekenler üzerinde durdu.

Baykal, önümüzdeki seçimlerde başarılı olmak için mutlaka halkla bütünleşmenin sağlanması gerektiğine işaret etti. Bunu için de bazı açılım ve stratejilerin uygulanması gerektiğine işaret etti.

HALKI ÜZECEK UYGULAMALAR YAPMAYIN

İşte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Belediye bakanlarına mutlaka uygulamalarını istediği bazı açılımlar şöyle:

Sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirilecek.

Yapılan işler şeffaflık olacak, gizli-kapalı kapılar ardında iş yapılmayacak. Yapılan tüm iş ve işlemler halkın bilgisine sunulacak.

Belediyelerin şirketlerinin hesapları, bilânçoları şeffaf olacak. Tüm ihale ilanları internet ortamında herkesin görebileceği şekilde yayımlanacak. Bu ihalelere kimlerin ve hangi firmaların katıldığı, ne tür teklifler verildiği açık bir şekilde yazılacak.

İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı olacak. Sosyal amaçlı bir belediyecilik anlayışını hâkim kılınacak.

Belediyeler kreşler açacak. Özellikle çalışan kadınlar çocuklarını buralara bırakacak.

Şehrin belli başlı noktalarında çamaşırhaneler inşa edilecek. Aileler, buralarda çamaşırlarını yıkabilecek. Su, elektrik ve deterjan yardımı yapılacak. Belediyelerin sorumluluk alanında bulunan yurtlara sahip çıkılacak, varsa yaşadıkları sorunlar çözülecek. Türkiye giderek nüfusu yaşlanan bir ülke haline geliyor. Yaşlılara sahip çıkılacak. Yine engelli vatandaşlar ihmal edilmeyecek. Bunlar için bir veri tabanı oluşturulacak.

İbadet yerlerine sahip çıkılacak. Cami, Mescit, Cemevi, Havra ve kiliselere saygı gösterilecek. Belediyeler, bu yerlerin sorunlarını çözecek. Bu çevrelerle yakın ilişki içinde olunacak. Belediye başkanları onları üzecek kararlar almayacak.

Belediyeler isim değiştirme çabasına girmeyecek. Yeni isimler için anıtlar yapıp oraya verilecek. Ülkeye hizmet etmiş kültürüne katkıda bulunmuş isimlere saygı gösterilecek.

Dernekleri tek tek incelenecek. Bunlar zaman zaman aranarak varsa sıkıntıları giderilecek.

Kültür sanat etkinlikleri sadece festivallerle sınırlı kalmayacak. Mahalle ve sokaklara sinema, film ve sergi gibi etkinlikler götürülecek.

Muhtarlıklarla sıkı diyaloga geçilecek. Muhtarlar, sık sık ziyaret edilip belediyeye davet edilecek. Mahallelere hizmetler götürülürken, mutlaka onların görüşü alınarak götürülecek.

Her cenaze takip edilecek, cenaze sahiplerine zor günlerinde sahip çıkılacak. Taziyelere mutlaka gidilecek.

Belediyeler kapalı duvar, belediye başkanları da sağır sultan olmayacak.

Zabıta belediyeciliği yapılmayacak. Belediye başkanları, üniformalı zabıtalarla halkın arasında dolaşmamalı. Belediye başkanları halktan korkmayacak, halkın içine karışacaklar.

Esnafa bağırıp çağırma yerine onların bağlı bulundukları meslek odalarını harekete geçirilecek.