BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

First Ladye engelli protesto

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Hayrünnisa Gül'e bir mektup göndererek, himayesinde gerçekleştirilen ''Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyasının 20 Nisanda Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek tanıtım toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.

Abone ol

İçli, mektubunda Beyazay Derneği ile Milli Eğitim ve Devlet Bakanlıklarının işbirliğinde sürdürülen ''Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyasına Hayrünnisa Gül'ün iyi niyetlerle destek vermeye çalıştığını ifade etti.

Ancak kampanyanın yanlış gerekçelere dayandırıldığını ve yanlış yöntemlerle uygulandığını savunan İçli, ''Eleştirilerimiz, özel eğitim alanının özelliklerini ve engellilere ilişkin Türkiye'deki örgütlenmeyi bilmemesi olağan olan zat-ı alinize değil, esas olarak Milli Eğitim Bakanlığına yöneltilmiştir'' dedi.

İçli, mektubunda kampanyayı desteklememelerinin nedenlerini de şöyle açıkladı:

''Kampanya çok programlı özel eğitim merkezlerinin kurulmasını öngörmektedir, bu tamamıyla yanlıştır. Çünkü her engel grubunun özellikleri ve ihtiyaçları farklıdır. Kampanyanın başarısı engelliler alanındaki en yaygın ve deneyimli sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılmasına bağlıdır. Bu kampanya için konfederasyonlar, federasyonlar bir yanda dururken özel misyon sahibi ve az sayıda şubesi ve üyesi bulunan Türkiye Beyazay Derneği tercih edilerek daha baştan yanlış bir yöntem izlenmeye başlanmıştır.''