BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrailden Marmarise tur iptali

Yardım gemilerini vuran İsrail, Marmaris'e olan turizm seferlerini iptal etti.

Abone ol

İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması nedeniyle İsrail yolcu gemilerinin Marmaris ilçesine yaptığı seferlerine ara verildiği bildirildi.

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, AA muhabirine, ilçeye yarın yaklaşık 500 turist ile gelmesi beklenen İsrail gemisinin seferinin iptal edildiğinin kendilerine bildirildiğini söyledi.

İsrail gemilerinin Marmaris'e yılda 20 sefer yaptığına işaret eden Tugay, ''Bu gemilerle yılda çoğunluğu İsrailli yaklaşık 12 bin turist geliyordu. Son yaşanan olaydan sonra seferler durduruldu.'' dedi.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, İsrail'den Türkiye'ye turist getirecek uçak seferlerinin durdurulduğu haberini aldıklarına öne sürerek, ''Şu anda Marmaris'te yaklaşık bin İsrailli turist var. Bu insanlar, savaş istemeyen ve hükümetlerinin politikalarına karşı çıkarak ülkemize tatile gelenler. Kendileriyle ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Ülkesine dönmek isteyenler gönderilecek'' diye konuştu.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz ise tur operatörleriyle görüşme halinde olduklarına işaret ederek, ''Perşembeyi beklemeden ülkesine dönmek isteyen yok, İsrailli misafirlerimizle ilgili bir sıkıntı söz konusu değil. Onlar da bizler gibi yaşananları kaygılı bir şekilde takip ediyorlar.'' diye ifade etti.