BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP için 23 yıllık partisinden istifa etti

Demokratik Sol Parti Foça Kurucu İlçe Başkanı Köksal Gider, 23 yıldır üyesi olduğu partisinden istifa ettiğini yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

Abone ol

2 dönem DSP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 13 dönem DSP Foça İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Gider, istifa gerekçesinde, Kemal Kılıçdaroğlu ile büyük bir değişime uğrayan CHP’ye destek vermek amacı ile partisinden ayrıldığını açıkladı.

İstifa dilekçesini parti genel merkezine gönderdiğini bildiren Gider, yaptığı basın açıklamasında; “1974 Yılında CHP Gençlik Kolları Üyeliği ve Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan siyaset yaşamıma 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile 7 yıl yasaklı olarak siyaset dışı kaldım. 1987 yılında kurucu Başkanlığını üstlendiğim Foça DSP İlçe Örgütünde 6’sı seçilerek, 7’si atama ile olmak üzere 13 dönem İlçe Başkanlığı ve 2 dönem DSP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum.

DSP’de geçen 23 yılımı bugün sonlandırırken, bugüne kadar bana desteklerini esirgemeyen partili arkadaşlarıma şükran ve saygılarımı iletiyorum. Ben DSP’de 23 yıl süren siyaset yaşamımda her zaman ilçeme ve ülkeme faydalı olmaya çalıştım. Hatalarım olduysa da affını diliyorum” dedi.

Gider, yazılı basın açıklamasında istifa gerekçesini şöyle açıkladı; “Ülkemiz çok tehlikeli bir süreçten geçiyor. Bu tehlikeli süreç içersinde CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ile büyük bir değişime giderek tekrar halkın partisi olmaya aday olduğu görülmektedir.

Bu vesile ile demokrat sağ’ın ve sol’un artık CHP’yi destekleyerek bu zor süreci aşmak zorunluluğunu hissediyorum. Ulusal çıkarlarımız bunu gösteriyor. Bu süreçte her hangi partiye de üye olmayacağımı tüm kamuoyuna bildiriyor ve almış olduğum bu kararın ulusuma ve ilçeme hayırlı olmasını diliyorum”

CHP’YE TOPLU GEÇİŞ

İstifa kararını yazılı olarak bildiren Köksal Gider, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, DSP Foça İlçe Örgütünde kayıtlı 50 civarında partilinin CHP’ye toplu geçiş yapmak üzere hazırlık yaptığını söyledi.