BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.421,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çambaşı yayla evleri restore edilecek

Ordu'nun en tanınmış yaylası olan ve Turizm Merkezi ilan edilen Çambaşı Yaylası'nda bulunan yayla evlerinin restorasyonu yapılacak.

Abone ol

Ordu'da Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi Çambaşı Yaylası başta olmak üzere yayla turizmini canlandırmak ve cazip turizm merkezi haline getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla 2007 yılında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan yayla evleri ıslah projesi üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Uygulama işlemlerinin harekete geçirilmesi için çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, "Öncelikle projeyi Çambaşı Yaylası Merkez Çarşısı'ndan başlatmak istiyoruz. Yayla çarşısına gelen kişileri çarpık, sıvasız ve hoş olmayan bir yapılaşma karşılıyor.

Proje ile öncelikle bu yapıların doğal görünüm kazanacak nitelikte ahşap malzeme ile giydirerek otantik bir görünüme kavuşmasına çalışacağız. Bu binaların listesi elimizde. Projeyi sıkı bir şekilde uygulayacağız" diye konuştu.

Çambaşı Yukarı Hevrek Obası'nın projelendirilmesi konusunda da çalıştıklarını belirten Gülderen,"İlimizin en tanınmış yaylası olan ve Turizm Merkezi ilan edilen Çambaşı Yaylası'nda turizme katkı sağlamak üzere Yukarı Hevrek obasında 10 dönümlük bir arazi üzerinde gezi-dinlenme ve piknik alanının yapılarak Çevre Düzeni Projesi hazırlatılmasını planlıyoruz. Ayrıca bölgeye gezi ve piknik alanları, dinlenme tesisleri, WC ve gezi parkurları düzenlenecek. Işıklandırma ve Hevrek obasına ulaşımı sağlayan yol ıslah edilecek" şeklinde konuştu.