BIST 10.736
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.529,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beylikdüzü de fetih coşkuyla kutlandı

İstanbul'un Fethinin 557. yıldönümünde, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen fetih kutlamaları renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Gürpınar, Yakuplu, Kavaklı ve Büyükşehir Mahallesi'nde gerçekleştirilen mehter takımı gösterilerinin ardından Yakuplu Mahallesi İhlas Marmara Evleri'nde gerçekleştirilen kutlamalarda; çocuk, genç, yaşlı yüzlerce insan; izledikleri sinevizyon gösterisi, tiyatro gösterisi ve mehter takımı konseriyle fetih heyecanı ve coşkusunu birlikte yaşadı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstanbul'un fethi için Türk ordularının Beylikdüzü'nden geçerek; Avrupa'ya açıldıklarını belirtip; Beylikdüzü'nün tarihi öneminden bahsetti. Uzun; "Manevi ve milli değerlerimizi unutmamamız gerekiyor. Atalarımız, bu toprakları canları pahasına kazanmışlar. Bizlere de bu emanete sahip çıkmak düşer" dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatının tiyatro gösterisiyle anlatıldığı programda; usta yorumcu Seyfullah Kartal, tarafından seslendirilen fetih şiir ve rubaileri dinleyenleri mest etti. Özellikle Arif Nihat Asya'nın şiirinde belirtilen, "Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden..../Senin de destanını okuyalım ezberden.../ Haberin yok gibidir taşıdığın değerden.../Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın.../Fatihin İstanbul'u fethettiği yaştasın.!" dizeleri büyük alkış topladı.