BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail yardım gemisine el koydu

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan gemiyi donanması ile ablukaya alıp el koydu.

Abone ol

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail donanmasının, yolunu kestiği Lübnan gemisini ülkedeki bir limana çekmekte olduğunu söyledi.

Barak, yaptığı açıklamada, geminin İsrail'in Aşdod limanına çekilmekte olduğunu belirtirken, donanmanın gemidekilere ateş açtığı iddialarını yalanladı.

İsrail donanmasının Gazze Şeridi'ne Lübnan'dan tonlarca insani yardım malzemesi taşıyan bir gemiyi durdurduğu bildirilmişti.

"Gazze'ye ablukanın kaldırılması için ulusal girişim" adlı organizasyondan Maan Beşur, AFP'ye yaptığı açıklamada, "kardeşlik gemisinin" İsrail'in iki firkateyni tarafından uluslararası karasularında durdurulduğunu kaydederken, El Cezire ve El Cedid televizyonları muhabirleri, İsrail donanmasının Togo bandıralı "Tali" adlı gemiye üç kez ateş açtığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etmişti.

Yerel El Cedid televizyonunun haberinde, 8 eylemci ve gazetecilerin bulunduğu geminin, 18 İsrail hücumbotu tarafından kuşatıldığı, daha sonra gemiye binen İsrail askerlerinin mürettebatı tehdit ederek, geri dönmelerini istediği belirtilmişti.

Gemide ilaç, gıda maddesi, oyuncak, giysi, deterjan ve şilte ile Filistinli ve Lübnanlı sivil toplum örgütlerinin bağışladığı kan bulunduğu kaydedilmişti.