BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Fortisten anapara korumalı fon

Fortis Bank’ın, Altın Fiyatlarına Dayalı Yüzde 100 Anapara Korumalı Fonu’nun halka arzına başlandığı bildirildi.

Abone ol

Fortis Bank’ın, Altın Fiyatlarına Dayalı Yüzde 100 Anapara Korumalı Fonu’nun halka arzına başlandığı bildirildi.

Fortis Bank’tan yapılan yazılı açıklamada, B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Birinci Fonu’nun 2. halka arzının, bugünden itibaren 13 Şubat 2009 tarihine kadar gerçekleşeceği bildirildi.

Açıklamada, anaparayı koruma altına alan fonun, 13 aylık vadenin sonunda yatırımcıya altın fiyatlarındaki artışın yüzde 90’ını getiri olarak sunduğu belirtildi.

Altın fiyatının başlangıç değerinin Londra Altın Borsası’nda 3 günlük altın fiyatlarının aritmetik ortalamasıyla belirleneceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"13 ay içinde daha önce belirlenmiş farklı tarihlerdeki altın fiyatlarının aritmetik ortalaması ise fonun bitiş değeri olacak. Eğer vade sonunda başlangıç ve bitiş değeri arasındaki oran pozitif ise artışın yüzde 90’ı yatırımcıya getiri olarak verilecek. Eğer vade sonunda başlangıç ve bitiş değeri arasındaki oran negatif ise yatırımcı anaparasını hiçbir zarara uğramadan geri alabilecek."
Fortis Portföy Genel Müdürü Alp Keler, konuya ilişkin değerlendirmesinde yüzde 100 anapara korumalı fonlarının gördüğü ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Yatırımcılara sundukları Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı 3. Fonu’nun 6 aylık vadesi sonunda yüzde 23 civarındaki brüt getirisinin, yeni ve yaratıcı korumalı fonları halka arz etme konusunda kendilerini daha da cesaretlendirdiğini belirten Keler, şunları kaydetti:

"Bugün halka arzına başladığımız Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 1. Fonu’nun 2. halka arzında, altın fiyatını baz alarak yatırımcıya yüksek getiri sunmayı amaçladık. Türkiye’de ilk defa halka arz edilecek bu fonun, özellikle günümüz koşullarına en uygun yatırım araçlarından birisi olduğunu düşünüyoruz. Bu fonun da daha önceki fonlarımız gibi yatırımcılar tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyoruz."

Fortis Türkiye Perakende Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi de müşterilerine yenilikçi bir anlayış ile kazançlı yatırım araçları sunmaya devam edeceklerini belirterek, altın fiyatlarında yaşanan yükselişe paralel olarak cazip kazanç fırsatı sunan yeni yatırım araçları ile geniş bir kitlenin beklentilerini karşılayacaklarını bildirdi.