BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pazardan sonra yine üşüyeceğiz

Kış ortasında bahar havası pek de uzun sürmeyecek. Bu günlerin tadını çıkarsanız iyi olur... Hafta sonundan itibaren sıcaklık düşecek.

Abone ol

Batıda bugün de ılık bir hava var, tüm yurtta lodos hafif esiyor. Güneşle birlikte hafif yağmur görülüyor, lodos çöl tozlarını da taşığıdığından bazı kentlerde çamur şeklinde yağabilir. Pazardan itibaren sağanak yağmur ve biraz soğuma bekleniyor.

- İstanbul hafif yağmur alabilir, öğleden sonra güneş de görülecek, sıcaklık 15 dereceyi buluyor.
- Ankara’da hava puslu ama bugünlerde daha ılık, yağmur çiseleyebilir.
- İzmir ve Bursa’da lodos zayıflıyor, yine hafif yağmur görülecek.
- Adana ılık ama ara ara bulutlanıyor.

Bugün;

İstanbul 15
Ankara 13
İzmir, Bursa ve Adana 19 derece.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde bugün rüzgar zayıf, hava yine ılık. Hafif yağmurlar görülüyor ama yağış lodosla geldiğinden hava tamamıyla kapanmıyor, güneş de görülecek. Pazar günü Marmara’da hem lodos kuvvetli esecek hem de sağanak yağmur yağacak. Edirne 16, Kocaeli 19 derece.

İç Anadolu’ya da lodos daha ılık bir hava getirdi, bölgede pus var, Eskişehir ve Konya arasında hafif yağmur da görülebilir. Pazara kadar bu hava koşullarında değişiklik olmayacak. Eskişehir 11, Sivas 10 derece.

Ege’de bugün lodos dünkü gibi kuvvetli değil, hafifledi. Bölgede iki gün daha bahar yağışlarına benzer hafif yağmurlar yağacak ama güneş de açacak. Ege’de pazar günü lodos çok kuvvetleniyor ve sağanak yağmur da getirecek. Bugün Muğla 13, Bodrum 19, Afyon 12 derece.

Ilık lodos Akdeniz kıyılarında sıcaklığı 20 dereceye yükseltiyor ancak denizden bulutta taşıyor, o nedenle hava bol güneşli değil, parçalı bulutlu. Güneydoğu’da da gökyüzünde bulutlar fazlaca görülecek, pus da oluşabilir. Antalya 18, Diyarbakır 12 derece.

Doğu Anadolu’da hava açtı ve ardından pus oluşmaya başladı. Sıcaklık özellikle bölgenin güney kentlerinde artıyor. Cumartesi günü Hakkari ve Siirt arasında yağış bekleniyor. Bugün Erzurum 0, Malatya 12 derece.

Karadeniz’in iç kesimlerinde pus var, sıcaklık bugünlerde daha yüksek. Bolu’dan Sinop’a kadar hafif yağmur yağacak. Sıcaklık pazara kadar değişmeyecek. Trabzon ve Samsun 19, Bolu 14 derece.