BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu en ahlaksız hırsızlık

Bugüne kadar çok hırsızlık vakası duyduk ama bunun gibisi yok. Hırsızlar bu kez şehit mezarlarındaki fotoğrafları çaldılar.

Abone ol

Osmaniye Belediye Asri Mezarlığındaki 19 şehit mezarından 10'unun üzerindeki fotoğrafların çalındığı bildirildi.

Mezarlık müdürü Bünyamin Gök'ün verdiği bilgiye göre, 19 şehit mezarından 10'unun üzerinde bulunan fotoğraflar, gece kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından üzerlerindeki camlar kırılarak çalındı.

ÖZEL GÜVENLİK EKİBİ KURULACAK

Bünyamin Gök, mezarlıkta önlem alındığını belirterek, "Mezarlıktaki olaylar genellikle geç saatlerde ve küçük yaştaki çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu tür olayların önüne geçilmesi için özel güvenlik ekibi kurmayı planlıyoruz'' dedi.

Gök, daha önce de şehitlikteki tunç levhaların engelli çocuk tarafından sökülüp satıldığını, bayrak iplerinin ise çamaşır ipi olarak kullanıldığının belirlendiğini bildirdi.

ŞEHİDİN MEZARINDAKİ ÇİÇEKLERİ SÖKTÜLER

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz de bu olayın yanında merkeze bağlı Bahçe köyündeki şehit piyade er Ali Üzüm'ün de mezar taşı fotoğrafının aynı şekilde yırtılıp atıldığını, mezar çevresindeki çiçeklerin söküldüğünü, çevresindeki telin kesildiğini söyledi.

ŞEHİTLERE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Durmuş Öksüz, şehitlerin fotoğrafının camları kırılarak çalınmasını içine sindiremediğini ifade ederek, ''Vatan için kanlarını vermiş şehitlerimize yapılan bu haksızlığı içime sindiremiyorum. Şehitlerimizin fotoğrafları mezar taşlarına yeniden en kısa sürede yerleştirilecek. Bunu yapanların kısa sürede yakalanıp gerekli cezayı almasını istiyorum'' diye konuştu.

Zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.