BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  POLİTİKA

İsrail yapması gerekeni yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'yı Çankaya Köşkü'nde ağırladı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in Mavi Marmara baskını ile ilgili özrünü değerlendirek; "İsrail yapması gerekenleri yapmış oldu. Bundan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'yı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Gül'ün, Kamerun Cumhurbaşkanı'nı resmi törenle karşılamasının ardından ikili basın toplantısı düzenledi.

İSRAİL YAPMASI GEREKENİ YAPTI

Toplantı da İsrail'in özrünü değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül; "Mavi Marmara'ya yapılan çok büyük yanlıştır. Onun giderilmesi ile ilgili şartlarımız söylemiştik ve çok kesin tavrımız vardı. Nihayet İsrail bunu gördü ve yapması gerekenleri yapmış oldu. Bundan memnuniyet duyuyorum. Şimdi her şey çok sıcak, bu bir adım oluyor tabiki" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin çok önemli bir süreç içinde olduğunu kaydederek gündemde yer alan 'Akil adamlar' konusunda da açıklamalarda bulundu. 

Çok önemli bir konuyu ülkenin gündeminden çıkarılmasıyla ilgili tartışmaları takip ettiğini dile getiren Gül şöyle konuştu; "Çeşitli öneriler, dikkat çekici hususlar, çeşitli fikirler paylaşılıyor. Önemli olan şey bunun Türkiye'nin gündeminden gerçekten çıkması ve Türkiye'de gerçek anlamda kardeşliğin, barışın, huzurun pekişmesidir. Bunun için silahların tamamen bırakılması esastır. Yoksa silahlı ülke dışına çıkıpta dışarıda durmak değildir. Dolayısıyla bu tip meselelerin ne kadar zor konular olduğunu, dikkatle takip edilmesi gereken konular olduğunu artık herkes biliyordur. Önemli olan şey sağduyunun hakim olması, böyle bir süreç içersinde olmayacak şeylerin asla gündeme gelmemesi, bununla da Türkiye'nin birliği, beraberliği... Bunları herhangi bir şekilde zedeleyecek hiçbir gelişmeye müsade edilmeyecektir."

AYDINLARIN FİKİRLERİNDEN FAYDALANMAK İYİ OLUR

Türkiye'nin bu konuda çok değerli fikirleri olan aydınları ve entellektüelleri olduğunu kaydeden Gül; "Bu konu bizim en çok fikir yürüttüğümüz meseledir. Dolayısıyla şimdiye kadar gayet sorumlu ama fikri ciddi düşünceleri insanlardan faydalanmasından tabii bir şey olamaz. Ama nasıl olur, ne olur; bunlar hükümetin takip ettiği bir konu ama herkesi ilgilendiren bir konu. Herkesin yapıcı, sorumlu bir şekilde düşünceleri ifade ederek bu sürece katılmasında fayda vardır. Bu süreci sağlamlaştırır, herkesin işin içinde olduğu, bir şekilde katıldığı bir süreç olursa bu kalıcı olur. Bu çerçevede görüyorum. Senelerdir bu konularda fikir yürütmüş, düşünmüş, güzel şeyler yazmış insanlardan faydalanmak o anlamda iyi olacaktır. Ama işin çerçevesini hükümet ve bu işle ilgilenenler çizecektir" diye konuştu.