BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  DÜNYA

İsrail için kabus senaryosu! Rus Wagner devreye girdi! İsrail-Hamas savaşında 29. günde son durum

İSRAİL'in Gazze'de sivil katliamı sürerken, geçtiğimiz aylarda Putin'e karşı ayaklanan Rus paralı asker grubu Wagner devreye girdi. Wagner'in Hizbullah'a Pantsir füzeleri sağlayacağı iddia edildi. İsrail, ikinci bir cephe açılması endişesi yaşarken, Gazze'de sivil katliamlarına devam ediyor. İşte İsrail-Hamas savaşında son yaşananlar...

Abone ol

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika sivil katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze kuşatmasını tamamladığını duyuran İsrail'e Hamas'tan cevap geldi. ABD SİHA'arı Gazze üzerinde uçmaya başlarken, İsrail'in en büyük korkusu gerçekleşmek üzere. Hizbullah'ın ikinci bir cephe açmasından korkan İsrail'e kötü haber Rusya'dan geldi. Rus paralı asker grubu Wagner'in, Hizbullah'a Pantsir füzeleri sağlayacağı iddia edildi. Pantsir füzelerinin bölgedeki dengeleri değiştireceği belirtiliyor. İşte İsrail-Hamas savaşından son dakika haberler...

İSRAİL'DEN KATLİAM SALDIRISI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI...

 İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de bulunan ve yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Bombalama sonrası çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

DSÖ: DEHŞETE DÜŞTÜK

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, hasar, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük" ifadelerini kullanan Ghebreyesus, hastalar, sağlık çalışanları ve tesisler ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini yineledi.

Netanyahu'dan Hizbullah'a: Hata yapmayın bedeli ağır olur

 İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah liderinin açıklamalarına atıf yaparak, "Kuzeydeki düşmanlarımıza söylüyorum: Bizi sınamayın, bunun bedelini ağır ödersiniz." diye uyardı. Netanyahu, konuşmasının devamında, "İsrail, Gazze'deki (Hamas'ın elindeki) esirler serbest bırakılmadan geçici insani ateşkes yapılmasını reddediyor. Gazze'ye yakıt girişine izin vermiyoruz, para gönderilmesine karşı çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI: DAHA KANLI OLUR

 ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail'e savaş ilan eden Hizbullah'ı uyaran bir açıklama yaptı. Konsey'den yapılan açıklamada, "Çatışmanın genişlemesini istemiyoruz. Bu savaş, 2006’daki çatışmalardan daha kanlı olma potansiyelini taşıyor. Biz ve ortaklarımız başından bu yana açığız. Hizbullah ve diğer devlet veya devlet dışı aktörler, devam eden çatışmadan çıkar sağlamaya çalışmasın. Hizbullah ile bir laf dalaşına girmeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

İsrail 3 hastaneyi vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

 İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtildi.

GAZZE'DE İNSANİ FELAKETE SAATLER KALDI

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, "Şifa Hastanesi'ndeki ana jeneratörün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat sonra kapanması sonucu bir insani felaket konusunda uyarı yapıyoruz. Yedek jeneratörler sadece üç hassas bölüme birkaç saat boyunca elektrik sağlayabilir." ifadelerini kullandı. Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğuna işaret eden Keyle, diğerlerinin de yakıt sıkıntısı sonucu 24 saat içinde hizmet dışı kalabileceğine dikkati çekti.

İSRAİL TEHDİT ETTİ: DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Halevi: Eğer Hizbullah bize savaş ilan ederse İsrail Silahlı Kuvvetleri dünyada daha önce görülmemiş bir ateş gücü ile Hizbullah’ı vuracak.

İSRAİL ORDUSU: BURASI ÖLÜM BÖLGESİ OLACAK

İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'a ait tünelleri vurduğu ana ait görüntüleri paylaştı. Times of Israel ise bugün kara saldırısı sonrası İsrail kontrolüne giren bölgelerdeki Hamas tünellerini yok etmek için geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını duyurdu. Güney Komutanlığı'ndan kıdemli bir subay, yaptığı açıklamada operasyonu doğrulayarak, "Alan kontrolü sonrası mühendislik operasyonu başladı. Tünellerin hepsini yıkacağız, burası bir ölüm bölgesi olacak. Bir hata yapıp kaçamayacakları bir yerde olmayı seçtiler. Hepsi bu tünellerde ölecek" dedi.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI ARTTI: 3 BİN 826'SI SOÇUK

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 9 bin 227'ye yükseldi. Ölenlerden 3 bin 826'sı çocuk, 2 bin 405'i kadın.

BM'DEN AÇIKLAMA: 2.7 MİLYAR DOLARA İHTİYAÇ VAR

 BM'den yapılan açıklamada "Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da 2,7 milyon kişinin gereksinimleri için 1,2 milyar dolara ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor." denildi.

KASSAM TUGAYLARI: 4 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

 Kassam Tugayları, Telegram hesabından Gazze'deki çatışmalarla ilgili son bilgileri paylaştı. Kassam'a bağlı direnişçilerin, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Beyt Lahiya'da İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü ve 4 askeri "sıfır noktasından" öldürdüğü belirtildi. Bir başka paylaşımda Kassam Tugayları'nın İsrail tankını 4 füzeyle hedef aldığı görüntüler yer aldı. Aynı şekilde Gazze kentinin kuzeyinde de 3 zırhlı aracın füzeyle hedef alındığı görüldü.

ABD ASKERİ ÜSSÜNE İHA'LI SALDIRI DÜZENLENDİ

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerine saldırılar giderek artıyor. Irak'ın kuzeyindeki IKBY’nin Erbil kentine bağlı Harir ilçesinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu üs, 2 insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındı. Saldırı sonucu hasar ya da can kaybı meydana gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

İsrail askerlerinden kamera önünde rezillik! Dünya ayağa kalktı, İsrail soruşturma başlatmak zorunda kaldı. 1 asker ihraç edildi...

GAZZELİLERİN İSRAİL'DE ÇALIŞMASINA İZİN VERİLMEYECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada “İsrail Gazze’yle tüm ilişkilerini kesiyor. Bundan sonra Gazze’den Filistinli işçi gelmeyecek. Savaş başladığı sırada İsrail’de bulunan Gazzeli işçiler de geri gönderilecek” ifadeleri yer aldı.

BLİNKEN 28 GENDE 3. KEZ İSRAİL'DE

İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı Blinken ilk olarak Başbakan Netanyahu ile görüşecek. Blinken'ın İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid ile de görüşeceği belirtiliyor. Blinken, İsrail'in Gazze işgali başladığından bu yana 3. kez İsrail'de...

HAMAS'TAN İSRAİL'E YANIT: TARİHİN LANETİ OLACAK

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Daniel Hagari, İsrail kuvvetlerinin Gazze'de tüm güçle savaştığını, Hamas'ı yok etmeye odaklandığını ve tüm rehineleri eve getirmek için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. Açıklamada İsrail askerlerinin Gazze Şehri'nin kuşatmasını tamamladığı vurgulandı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin evlerine 'siyah çantalarla' döneceklerini belirtti. Sözcü Ebu Ubeida, 'Gazze, İsrail için tarihin laneti olacak' dedi.

İSRAİL İÇİN KÂBUS SENARYOSU: WAGNER DEVREYE GİRDİ

Wall Street Journal (WSJ) 'ABD, Rusya'daki Wagner Grubunun Hizbullah'a Hava Savunma Sistemi Göndermeyi Planladığını Açıkladı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde 'ABD'li yetkililerin istihbarata dayandırdığı bilgiye göre, Rus paralı asker örgütü olan Wagner Grubu, Lübnanlı milis grubu Hizbullah'a bir hava savunma sistemi sağlamayı planlıyor. Göndermeyi planladıkları Rus SA-22 sistemi, uçakları engellemek için uçaksavar füzeleri ve hava savunma silahları kullanıyor' denildi.

Ukrayna'da savaşın kaderini değiştirdiler

ABD'li yetkililerin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan Wagner paramiliter grubunun, İsrail'e karşı ikinci bir cephe belirirken Hizbullah'a uçaksavar sistemi sağlayabileceğine inandığını yazan WSJ aynı haberde 'Lübnanlı militan grup potansiyel olarak İsrail'e karşı ikinci bir cephe oluşturabilir' yorumunda bulundu.

Havada ABD'nin üstünlüğü sona erer

Bölgedeki hava üstünlüğü tamamen İsrail'in elinde. Askeri uzmanlar Rus SA-22 sisteminin Hizbullah'a verilmesi durumunda bölgedeki bu dengenin İsrail aleyhinde değiştireceği görüşünde. Times of Israel'e göre, İsrail, gelişmiş silahların Hizbullah'a aktarılmasını engellemek amacıyla uzun süredir Suriye'de saldırılar gerçekleştiriyor.

Pantsir olarak da bilinen SA-22, uçakları, helikopterleri, İHA'ların balistik füzelerini ve seyir füzelerini imha edebilen, kamyona monteli kısa menzilli bir hava savunma bataryasıdır.

'ABD İHA'LARI GAZZE ÜZERİNDE UÇUYOR

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD insansız hava araçları Hamas'ın elindeki rehinelerin yerini tespit etmek için Gazze üzerinde uçuyor.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ, İSRAİL'E YARDIMI ONAYLADI

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, tasarı 196 "hayır" oyuna karşı 226 "evet" oyuyla kabul edildi. 12 Demokrat üye Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, 2 Cumhuriyetçi üye "hayır" oyu verdi. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısının "çok hatalı bir teklif" olduğunu kaydederek, Senato'nun yasa tasarısını "kaale" almayacağını duyurdu.

İSRAİL GAZETECİ VE AİLESİNDEN 11 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

 Filistin'in resmi televizyon kanalı Filistin TV'nin haberinde, İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırıda, televizyon kanalının muhabiri Muhammed Ebu Hatab ve aile üyelerinin hayatını kaybettiği belirtildi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde de İsrail'in hava saldırıları sonucunda gazeteci Ebu Hatab'ın eşi, oğlu ve erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin öldüğü aktarıldı.