BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail İran'a saldırdı ve çökertti! Mossad 'esir takası' için masaya geldi! Katliam sürüyor

İSRAİL Gazze'de giriştiği soykırıma hız verdi. Gece yarısı Cibaliye bölgesine düzenlenen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail istihbaratı Mossad'ın direktörü arabulucularla müzakerelerin yeniden başlatılması için yeşil ışık aldığını duyurdu. Hamas'ın talepleri belli oldu.

Abone ol

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 100 kişi öldürüldü. Netanyahu üzerindeki baskı artarken İsrail basını rehine takası anlaşması için Mossad'ın devreye girdiğini yazdı. Hamas'ın anlaşma için talepleri sızarken Tel Aviv'in ilk yanıtı da haberlere yansıdı.

Mossad, esir takası konusunu görüşüyor

İsrail medyası, Mossad direktörünün arabulucularla müzakerelerin yeniden başlatılması için yeşil ışık aldığını bildiriyor. Söz konusu haberlere göre, David Barnea, birkaç gün önce Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile görüştükten sonra muhtemelen müzakerelerin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere İsrail'e döndü. Bu hafta ikinci bir toplantı yapılması bekleniyor.

İsrail, 3 İsrailli asker rehineyi öldürünce...

3 İsrailli esirin İsrail ordusu tarafından öldürülmesinin ardından diyaloğun yeniden başlatılması yönünde baskı arttı. Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümeti, tüm rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşma yapılması yönünde baskı altında. Hamas, yalnızca IDF'nin Gazze'deki askeri harekâtının sona erdirilmesine yönelik bir anlaşmayı içeren bir anlaşmayı değerlendireceğini kamuoyuna açıkladı.

 İran Petrol Bakanı doğruladı

 İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediğini doğruladı.

İsrailli hackerler İran'ı çökertti! Benzin istasyonları durdu

İsrail ordu radyosu İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini duyurdu, Tahran'da birçok benzin istasyonunda hizmetler aksadı. 'Yırtıcı serçe' olarak bilinen grup, Farsça ve İngilizce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Bu siber saldırı, İslam Cumhuriyeti'nin ve onun bölgedeki vekillerinin saldırganlığına yanıt olarak geliyor. Hamaney, ateşle oynamanın bir bedeli vardır.' Grup daha önce İran'ın büyük çelik şirketlerine siber saldırı düzenlendiğini iddia etmişti.

İsrail ordusu: Gazze'de 4 asker daha öldürüldü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde kendi güçleriyle Filistinli silahlı gruplar arasında çıkan son çatışmalarda dört askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Rehineler yemek artıklarından beyaz bayrak yapmış

İsrail'in Gazze'de yanlışlıkla öldürdüğü 3 rehine yemek artıklarını kullanarak acil yardım çağrısı yapmış. İsrail ordusu, Gazze'de Cuma günü yanlışlıkla öldürülen 3 İsrailli rehineyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, rehinelerin acil yardım çağrısı yaptıkları ve yemek artıklarını kullanarak yardım istediklerini kaydettikleri bir pankart yazdıkları belirtildi.