BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail böyle ikili oynuyor!

Nasıra Katolik Piskoposu Giacinto-Pavlos Marcuzzo, nasıl ikili oynadığını açıkladı!

Abone ol

İsrail'in, Lübnan'a yönelik saldırısı sürerken, Hizbullahın fırlattığı füzeler için yurttaşları sirenle uyarma konusunda, Araplar ile Yahudiler arasında ayrımcı bir uygulama yapmakta olduğu ileri sürüldü.

Nasıra Katolik Piskoposu Nasıra Piskoposu Giacinto-Pavlos Marcuzzo, bölgeye füzelerin ulaşması öncesinde Yahudi vatandaşlar siren sesleriyle uyarılırken, Arapların yaşadığı semtlerde siren dahi çalınmadığını söyledi.

Piskopos Marcuzzo, İtalyan haber ajansı ANSA'ya verdiği demeçte, ''Şu günlerde Arap semtleri ile Yahudi semtlerine yönelik davranışta bir eşitsizlik gözleniyor. Nüfusun çoğunluğunun Araplardan oluştuğu Nasıra'da, tehlikenin yaklaştığını bildirmeye yönelik tek bir siren çalınmıyor. Bu vahim bir durum. Dün iki Arap çocuğun bu yüzden can vermesi de bu vahameti gösterdi'' dedi.
Hizbullah'ın fırlattığı iki füzenin dün Nasıra'ya düştüğünü hatırlatan Piskopos Marcuzzo, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Burada Hizbullah'ın füzelerini çekebilecek önemli hedefler yok. Tek hedefin hava limanı olabileceğini düşünüyorum. Ama hava limanı da şehir merkezinin 20 kilometre ötesinde. Ancak füzelerin, yönlendirme imkanı olmaksızın, neredeyse körü körüne atılması hepimizi ciddi biçimde kaygılandırıyor''

Piskopos Marcuzzo, ''Nasıra'da son günlerde yaşanan trajedilerin ardından burada halk arasında birlik duygusu güçlendi. İnsanlar farklı dinlerden olsalar da dua için bir araya geliyorlar'' diye konuştu.