BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Lübnandan insan akını

Lübnan'dan ayrılan Kanadalılar, denizyoluyla Mersin'e gelmeye başladı

Abone ol

İsrail'in düzenlediği saldırıların ardından Lübnan'dan ayrılan Kanadalılar, denizyoluyla Mersin'e gelmeye başladı. Mersin Limanı'nda, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Yves Brodeur ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile elçilik görevlileri tarafından karşılanan Kanadalıların yorgun ve bitkin oldukları gözlendi.

Büyükelçi Brodeur, vatandaşlarını karşılarken yaptığı açıklamada, Lübnan'da 50 bin Kanadalı bulunduğunu, vatandaşlarının tamamını ülkelerine ulaştırmak için çaba harcayacaklarını bildirdi. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise Lübnan'daki saldırı nedeniyle çeşitli ülke vatandaşlarının Türkiye üzerinden ülkelerine ulaşmaları için gereken her türlü önlemin alındığını bildirdi. Aksoy, ''Kriz merkezi oluşturduk, çalışmalarımız 24 saat boyunca sürüyor. Buradan ülkelerine geçecek vatandaşların onbinleri bulmasını bekliyoruz. Dileğimiz, Lübnan'dan gelecek vatandaşların kendi ülkelerine sağlıklı bir şekilde dönmelerini sağlamak'' dedi.

Fergün Ekspres-2 adlı feribotla Mersin Limanı'na gelen 221 Kanadalı, buradan otobüslerle geceyi geçirecekleri Adana'ya doğru yola çıktı. Kanadalılar, Türk ve Kanada bayraklarıyla süslenen, sağlık önlemlerinin alındığı, gıda ihtiyaçlarının temin edildiği Yüreğir Serinevler Spor Salonunda konakladıktan sonra, havayoluyla ülkelerine gönderilecekler.

Bu arada, Kanadalılar arasında bulunan yaşlı bir kadın yorgunluk nedeniyle baygınlık geçirdi. Yaşlı kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, Mersin Limanı'na sabaha kadar Kanadalıları taşıyan 5 feribotun daha geleceği bildirildi.