BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bush Erdoğana ne dedi?

Bush, Erdoğan'a, İran ve Suriye'nin Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi aktardı

Abone ol

ABD Başkanı George Bush'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinde, İran ve Suriye'nin Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi ifade ettiği ve Hizbullah'ın, Lübnan'ı da bölgede çatışma içine çekmeye çalışarak kriz yaratmasını kınadığı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, düzenlediği günlük basın toplantısında, bugün Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Bush'u telefonla aradığını ve iki liderin bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiğini söyledi.

Tony Snow, "Erdoğan ve Bush, Lübnan'da insani duruma yanıt vermenin ve Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora hükümetini desteklemenin önemini konuştular. Ayrıca diplomatik yolun ilerletilmesinde çalışmak üzere ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bölgeye düzenleyeceği ziyareti konuştular" dedi.

Snow, "Bush, Hizbullah'ı, bölgede krizi kışkırtarak Lübnan'ı, hem hükümetin hem de halkın istemediği bir krize çekmeye çalıştığı için kınadı ve İran ile Suriye'nin, Hizbullah'a desteğinden duyduğu endişeyi ifade etti. Erdoğan ve Bush ayrıca Türkiye'ye yönelik son PKK saldırılarını ve bu terör tehdidine karşı beraber çalışarak yanıt verme gereğini konuştular" ifadelerini kullandı.