BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKya katılacaklardı

PKK/Kongra-Gel saflarına katılmak üzere oldukları iddia edilen 1'i kadın 5 kişi yakalandı

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında terör örgütü PKK/Kongra-Gel saflarına katılmak üzere oldukları iddia edilen 1'i kadın 5 kişi, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şahıslardan 3'ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, bugün Çukurca İlçesi Ormanlı Köyü kırsalında meydana geldi. Hakkari ve ilçelerinde biraraya gelerek terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak üzere Irak kamplarına gitmek istedikleri öne sürülen 5 kişi, kırsalda güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. 1'i kadın 5 kişi, daja sonra güvenlik güçleri tarafından kırsaldan alınarak Çukurca İlçesi'ne getirildi. Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan ve isimleri açıklanmayan şahıslardan 3'ü, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanırken, 1 bayan ile 1 erkek ise serbest bırakıldı.

Bu arada, güvenlik güçlerinin sınır boylarında operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Yetkililer, son günlerde örgüt üyelerinin teslim olduğunu belirterek, dağılmaların yaşandığı örgütte gençleri saflarına katmak için örgütün şehir içi kadrosunun devreye girdiğini belirtti ve ailelerin dikkatli olması ve çocuklarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.