BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

İsrail 2 Uşaklıya saldırmış

İHH Uşak Gönüllüleri, Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail tarafından baskın yapılmasını protesto etti.

Abone ol

Yardım gemilerinde iki Uşaklının olduğu bildirildi.
Tiritoğlu Parkı'nda toplanan İHH Uşak Gönüllüleri ve bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri İsrail'i protesto etti. Parkta toplanan grup İsrail aleyhinde slogan atarak Uşak Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapan grup, İskenderun'da gerçekleştirilen altı askerin şehit düştüğü hain saldırıyı da kınayarak hükümetten İsrail Büyükelçisi'ni istenmeyen adam ilan edip Türkiye'den kovmasını istedi.

 


Uşak Belediyesi önünde toplanan gruba bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Uşak Gönüllüsü Avukat Fahrettin Tuğrul, yardım konvoyunda iki Uşaklının bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Gazze'ye insani yardım götüren gemiler hain bir saldırıya maruz kaldı. Kardeşlerimiz orada şehit oldu. Uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail, Türk vatandaşları ve birçok ülkeden gelen gönüllüleri hedef tanımaksızın öldürdü. Uşak'tan konvoyda iki kardeşimiz var. Gemide Uşaklı kardeşlerimiz eğer şehit olmadılarsa şu an diğer gönüllülerle birlikte rehin durumdalar. Onlardan saldırı sonrası hiçbir haber alamıyoruz."

Kendisini dünyanın efendisi sanan bu katillere ders vermenin zamanı geldiğini anlatan Tuğrul, şöyle konuştu: "İsrail ölecektir, yok olacaktır. Bugün İsrail bu saldırı ile kendi ipini çekmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kardeşlerimizin katillerinden mutlaka hesap sorulacaktır. Siyonist rejim yerlebir olacaktır. Bugün İsrail için sonun başlangıcıdır. İsrail'in saldırıda bulunduğu yardım gemileri Türk bayrağı taşıyor. Bu nedenle yapılan bu saldırı Türkiye topraklarına yapılmış bir saldırıdır.
Hükümet acilen el konulan bu gemileri ve insanları kurtarmalı, gerekirse askeri seçenekler dahi göz önüne alınmalıdır."

ASKERLERİMİZE HAİN SALDIRI
Dün gece konvoya yapılan saldırı ile aynı saatlerde İskenderun'da askerlerimize hain bir saldırı yapıldığını anlatan Tuğrul, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hain saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu iki saldırının aynı saatlerde gerçekleşmesi tesadüf olarak görülemez. Askerlerimize yapılan hain saldırıda İsrail'in parmağı olduğunu düşünüyoruz. Filistin ablukadan kurtulana kadar, Gazze özgürleşinceye kadar, masun askerlerimizin akan kanı durduruluncaya kadar bize uyku haram. Biz millet olarak hükümetten, katil devlet İsrail'in elçisini istenmeyen adam ilan edip ülkemizden kovmasını istiyoruz."