BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,73
ALTIN 2.413,60
HABER /  GÜNCEL

Uşaklı doktorlar İsraili kınadı

Uşaklı doktorlar İsrail'i kınadı

Abone ol

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk'un açıklaması şöyle:

 

"İsrail'in bu saldırgan tutumunu "haklı göstermek" için yapacağı hiçbir "izahat" şiddeti, insan öldürmeyi anlaşılır kılmaz. Bu durum yalnızca İsrail’in Filistin halkı üzerinde on yıllardır süren işgal ve abluka siyasetinin geldiği insanlık dışı boyutunu görünür hale getirir. Gazze’ye gıda ve ilacın erişimine dahi tahammül etmeyip, açık denizde yardım gemisine saldırarak insanları öldürmek bir insanlık ayıbıdır.

İsrail devletinin denizin ortasında askerleri aracılığıyla sivil gemilerdeki insanlara yaptığı saldırının dünyadaki en yetkili kurullardan başlayarak her düzeyde kınanması gerekmektedir. İsrail uyguladığı kör şiddetin karanlığını derhal hissetmelidir.

 

Türkiye kamuoyu olarak infial duygumuzun doğru adreslere ve insani duyarlılığın güçlendirilmesine hizmet edecek tarzda gösterilmesi önemlidir.

 

Hayata saygı,bunsuz tıp olmaz; insana sevgi bunsuz hekim olunmaz özdeyişini ilke edinen bir mesleğin SİVİL TOPLUM KURULUŞU olarak

bütün meslektaşlarımızı, ölen insanların hatırasına saygı ve insani değerlere sahip çıkmak adına, başta İsrail menşeli her türlü ilaç ve tıbbi cihaz olmak üzere, İsrail’e yapılacak bilimsel ve turistik seyahat konusunda bu ülkeyi protestoya davet ediyoruz.

 

İnsani ve ahlaki sorumluluğumuz olduğu düşüncesi içinde ölenlere Allah’tan Rahmet diliyor, Filistin’de yaşanan trajedinin bir an önce son bulmasını ümit ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"