BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL

İspanya'da La Liga grevine izin yok

Madrid'de bir mahkeme, La Liga takımlarının oy çokluğuyla aldığı grev kararını geçersiz bulup, birinci ve ikinci ligde bu hafta sonu maçların oynanmasına hükmetti.

Abone ol

İspanya'da bir mahkeme, La Liga takımlarının oy çokluğuyla aldığı grev kararını geçersiz bulup, birinci ve ikinci ligde bu hafta sonu maçların oynanmasına hükmetti.

Barcelona La Liga'da beş puan farkla lider

Başkent Madrid'deki mahkemeden yapılan açıklamada, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günkü maçların daha önceden belirlenen takvime göre oynanması gerektiği belirtildi.

Bu maçlar arasında La Liga'nın lideri Barcelona'nın deplasmanda lig üçüncüsü Villarreal'le oynayacağı karşılaşmada bulunuyor.

Daha önce La Liga'daki 20 takımın 13'ünün onayıyla grev kararı alınmıştı.

Aralarında Barcelona ve Real Madrid'in de olduğu bu takımlar, İspanya'da 1997'den beri yürürlükte olan ve haftada en az bir maçın şifresiz kanaldan yayınlanmasını öngören kanunda değişiklik yapılmasını istiyor.

Kulüpler böylece naklen yayın gelirlerinin milyonlarca euro artacağını, borçlarının da azalacağını söylüyor.

Altı kulüp mahkemeye başvurmuştu

Greve gitmeyi reddeden kulüpler ise Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao, Real Sociedad, Real Zaragoza, Espanyol ve Malaga'ydı.

Bu kulüplerden Malaga hariç diğer altısı grevin iptali istemiyle Madrid'deki mahkemeye başvurmuştu.

Altı kulüp grevin "uygun olmayacağını; kendilerinin, kulüplerin ve taraftarların çıkarına olmadığını, herşeyden ötesi yasalara da aykırı olduğunu" savunmuştu.

İspanya'da futbol maçlarının televizyon yayın hakları için şirketler, kulüplerle tek tek anlaşma yapıyor.

Yayın gelirlerinden Real Madrid ve Barcelona'nın aldığı pay ile La Liga'daki diğer kulüplerin aldıkları pay arasında "uçurum" denilecek boyutta fark olduğu biliniyor.

La Liga'da Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü oynanacak 30. hafta maçlarının iptali halinde ise ligin bitiş tarihi 12 Haziran'a sarkacaktı.

Ligin bitimine dokuz hafta kala son şampiyon Barcelona ezeli rakibi Real Madrid'in beş puan önünde lider.