BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL

Prof. Cöhce öğrencileri tahrik etmiş

Evinde arama yapılan Prof. Dr. Salim Cöhce hakkında, derslerde öğrencileri tahrik ettiği gerekçesiyle şikayet edildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Evinde arama yapılan İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce, son günlerde derslerinde işlediği konularla gündeme gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ermeni diyen Cöhce, solcuları aptallıkla suçlamış, Kürt ve Alevileri de aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı.

Ergenekon davasıyla birleştirilen Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı soruşturması kapsamında, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce'nin ev ve ofisinde arama yapılıyor.


Ermeniler konusunda ciddi araştırlamaları olan Cöhce hakkında öğrenciler, cumhuriyet savcılığına, adalet bakanlığına, YÖK Başkanlığı'na, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve Başbakanlığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cöhce hakkındaki iddialarla ilgili olarak soruşturma açıldığını belirtmişti.

KÜRT ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEYE DEĞİL DAĞA ÇIKMALI DEMİŞ


İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salih Cöhce'nin kendilerini aşağıladığını iddia eden Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Maşuk Y. adlı öğrenci ve bir grup arkadaşı, cumhuriyet başsavcılığına verdikleri dilekçelerinde ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ile Başbakanlığa iadeli taahhütlü olarak gönderdikleri yazılı açıklamada şunları belirtmişti:
"Fakültemiz Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce Ders yılı başladığından itibaren girdiği bütün derslerde sürekli biz Kürt kökenli öğrencilere ve etnik kimliğimize karşı ağır ithamlarda bulunuyor. Bizi dışlayıp rencide edici sözler sarf ediyor. Girdiği derslerde ilk olarak Güneydoğu bölgesinden gelen ve özellikle Hakkari ve Şırnak öğrencilerinin kopyayla üniversiteye girdiğini savunarak, Kürt öğrencilerinin üniversiteye değil dağa çıkmaları gerektiğini söylemektedir. Ben olmasaydım, bu üniversite Kürt ve Alevi öğrencilerinin eline geçecekti. Bütün solcular aptaldır, Kemal Kılıçdaroğlu aslen Ermeni asıllıdır. Devletin başına geçmiş bütün liderlerin soyu belli değildir. Kürt diye bir millet yoktur, bunlar Türklerin bir koludur. Çanakkale'de Kürtler savaşmamıştır. Kürtlerin millet olması için Çanakkale'de savaşması gerekir. Kürtlerin bizden toprak alması için Türklerin Çanakkale'de verdiği bedel ve şehit kadar bedel ödemesi gerekir." iddiasına bulundu.

"CÖHCE; DİN, DİL, IRK, CİNSİYET AYRIMI YAPTI"


Ayrıca, 243 öğrencinin imza attığı belirtilen şikayet dilekçesinde şu ifadelere de yer verildiği öğrenildi: "Cöhce, '68 Kuşağı kimdir 15 tane serseriydi. Bunlar Amerika tarafından getirildiler.' şeklinde sözler sarf etmiştir. Selçuklu Tarihi dersinde 20 Aralık 2010 (Pazartesi) günü BDP milletvekilleri Sırrı Sakık ve Sevahir Bayındır hakkında hakaretlerde bulundu. 'Geri zekalı teröristler, Meclis'te cesaret alıp ileri geri konuşuyorlar, kimse çıkıp adam gibi bunlara cevap vermiyor. Mervan oğulları kimdir de Selçuklulara yardım etmiş, bunlar kendi kendilerini koruyamıyorlar, bizlere yardım edecekler.' Biz öğrenciler de 'Hocam niye seçilmiş vekillere ve kimliğimize hakaret ediyorsunuz' deyince 'Sizler kim oluyorsunuz da gelip burada konuşuyorsunuz, ben istediğimi yaparım.' şeklinde cevap, ayrıca arkadaşlarımız 'Hocam neden böyle yapıyorsunuz.' deyince Cöhce, kalkıp arkadaşlarımızın üzerine yürüdü ve 'çık dışarı' dedi. Bizler de hocam 'niçin böyle davranıyorsunuz' deyince 'Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ya seversiniz ya da bu ülkeden defolup gidersiniz' diyerek esas niyetini söylemiş oldu. Cöhce; din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yaparak bizlerin üniversitede eğitim almamızı engellemeye çalışmakta, bizleri rencide etmektedir. Prof Dr. Salim Cöhce'den şikayetçiyim. Gereğinin yapılması arz olunur."